Pixbo Wallenstam IBK

Videogranskningsgruppen bedömning: ”Slag/sving med klubban”

Videogranskningsgruppen har granskat situationen där Pixbo Wallenstams Linus Henriksson svingar med klubban på Växjös Christopher Holmér.

I matchen Växjö-Pixbo skedde det en situation som du kan se i spelaren ovan där Pixbos Linus Henrikssons klubba svingas i ansiktet på Växjös Christoffer Holmér.

Efter matchen inkom sent på söndagskvällen en rapport från domarna till SSLs videogranskningsenhet som nu har kommit med ett utlåtande. Henriksson anmäls till den juridiska nämnden som i sin tur avgör om han ska bestraffas. Som skäl för anmälan lämnas:

Skäl för anmälan: Slag/sving med klubban som med full kraft träffar motspelare i huvudet. Slaget/svingen sker i samband med att den anmälde passerar sin motståndare på ”väg hem” mot sin egen planhalva.

Tidigare under måndagen kom Pixbo Wallenstams klubbchef Fredrik Edendahl med ett uttalande som du kan läsa i sin helhet här. I det pressmeddelandet kommenterade Linus Henriksson även situationen.

– Jag är hemskt ledsen för att det blev som det blev. Det hela blev väldigt olyckligt och jag skulle väldigt gärna vilja ha den händelsen ogjord så klart. Jag har under måndagen haft en dialog med Christopher om händelsen, säger Henriksson.

 Henriksson har nu fem dagar på sig att själv inkomma med ett ett yttrande till Juridiska nämnden innan beslut tas om eventuell avstängning. På lördag klockan 16:00 spelar Pixbo nästa match hemma mot Jönköping och innan det ska ett beslut vara taget.
– Han har tid på sig till klockan 15 på lördag. Klockan 16 spelar hans lag match, men jag utgår från att det inte ska ta så lång tid att yttra sig, säger Linda Noppa i förbundets juridiska nämnd till nwt.se.
Christopher Holmér spräckte i situationen läppen men klarade sig utan allvarligare skador.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar