Foto: Lennart Roos
Endre IF

Endre utklassade Sirius: ”Målskyttet lossnade för oss”

Utklassning på Gotland när Endre vann med hela 13-3 över Sirius. – Kul att vi lyckades vinna med så mycket och att målskyttet lossnade för oss, säger Endres Anna Moberg.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 19:00
Endre IF
13 - 3(2-0, 5-0, 6-1)
IK Sirius FBC

Endres match från start till slut när laget fullständigt körde över Sirius och vann med hela 13-3. Målfesten i ICA Maxi Arena inleddes i den första perioden med två mål av Linnéa Wallgren som även avslutade med att fullborda sitt hattrick och göra 13-3 med drygt 30 sekunder kvar. Däremellan ett totalt överlägset Endre som även visade upp ett bättre spel än tidigare matcher.

– Vi är mycket bättre på fler spelare samtidigt idag. Vi har ju vunnit de tidigare matcherna också men idag kändes det som vi var ett mycket starkare lag, säger Endres tränare Alexander Brinkmann.

Förutom 13 mål, vad spelmässigt är du nöjd med? 

– Vi vred om i femmorna i förra matchen och då spelade vi 5-0 och 0-2 på de två. Idag skruvade vi om på dem som då gick 0-2 med Wallgren, Steen och Hellgren som gör det riktigt bra. Thea är bra i mål igen och en spelare som måste få beröm är Isabella Ström. Hon har varit jättebra hela inledningen och kurvan pekar uppåt, säger Brinkmann.

Tre av Endres mål gjordes av Anna Moberg.

– Kul att vi lyckades vinna med så mycket och att målskyttet lossnade för oss. Vi förväntade oss innan att det skulle vara en mycket tuffare match och mer tempo. Idag möter vi ett lag som går lite högre vilket gör att vi får mer ytor och kan lättare ta oss fram till chanser, säger Moberg.

Landslagsaktuella Anna Moberg har totalt gjort 7 mål och 3 assist i säsongsinledningen där Endre är obesegrade.

– Det känns helt okej för min del. Det hade väl kunnat var fler mål och poäng.

Med tanke på att du är landslagsaktuell, truppen till EFT släpps på tisdag och att det är VM december. Har du fått den starten på säsongen du önskat? 

– Nej det tycker jag inte. De senaste matcherna har jag kommit igång men jag har väl inte jättestora förhoppningar på att komma med. Jag satsar självklart på det men det får bli som det blir. Det känns som att jag hade behövt en bättre start.

Redan på söndag väntar ny match för Endre borta mot Karlstad som idag förlorade med 9-0 mot Mora.

– Det blir en väldigt fysisk match som det alltid brukar vara mot Karlstad. Efter deras förlust idag lär de säkert vara revanschsugna, avslutar Moberg.

TV: Se målen från matchen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar