Foto: Björn Sandberg
Malmö FBC

Hjorting höll nollan i Pixboseger

Fyra mål i andra perioden avgjorde för Pixbo mot Malmö när Sara Hjorting höll säsongens första nolla.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 19:00
Malmö FBC
0 - 6(0-1, 0-4, 0-1)
Pixbo Wallenstam IBK

Säsongens femte seger för Pixbo Wallenstam efter att ha vunnit med 6-0 över Malmö i en match som avgjordes i den andra perioden. Efter att Laura Manninen gett Pixbo ledningen med 1-0 i den första perioden utökades ledningen till 5-0 efter två perioden. Två mål av Stephanie Boberg varav ett på straff. Dessutom ett olyckligt självmål av Malmös Ellen Rasmussen som i spel 6 mot 5 i väntan på utvisningen skickar bollen hemåt och vidare in i eget mål.

TV: Se olyckliga självmålet i egen tom bur

– Vi börjar bra första 20 men nu är vi bedrövliga. Vi tappar all markering och gör inte jobbet som vi ska. Jag vet inte vad det är som sker. Vi måste upp med aggressiviteten och kan åtminstone avsluta snyggt, sa Malmös Jessica Jensen efter två perioden till SSLPlay.se.

Avsluta snyggare skulle Malmö göra då det enbart blev ett mål i den tredje perioden. Även det av Pixbo som vann matchen med 6-0. Säsongens första nolla för Pixbos målvakt Sara Hjorting som dock bara behövde rädda 11 skott.

– Jag tycker vi gör det bättre och bättre ju längre matchen går. Vi går ut med lite dålig energi i första men hittar lite mer i andra och tredje och kontrollerar matchen bra. De är farliga i sina omställningar och har skickliga spelare framåt. Men mina utespelare gör det lätt för mig idag, säger Hjorting och utvecklar betydelsen av Pixbos försvarare

– Det är guld värt att ha de framför mig. Vi har ett extremt bra samarbete så det blir enkelt för mig.

TV: Se målen från matchen här 

På söndag möter Pixbo obesegrade Mora.

– Då måste vi hålla ett tajt försvar, våga gå på våra spelvändningar och våga spela runt som vi gör stundtals idag. Sen måste vi håll koll på deras krosspassningar och volleypassningar.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar