Foto: Idrottsfoto/Juha Käenmäki
IKSU

Debut för Lovisa Hedin: ”Något jag har längtat efter”

Ny storseger för IKSU där målvakten Lovisa Hedin gjorde SSL-debut.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 14:00
IKSU
11 - 3(2-0, 4-2, 5-1)
Telge SIBK

IKSU följde upp 9-1 seger mot Dalen i fredags med att på nytt ta en storseger. Denna gång hemma mot nykomlingen Telge där IKSU vann med 11-3. Hattrick av både Amanda Delgado Johansson och Johanna Hultgren.

– Vi gör en bra första period men spelet sitter inte helt. I andra får vi en dipp i början men resten av matchen rullar vi bra och höjer bolltempot och då är vi bra. Vi gör 11 och hade kunnat göra fler med Telges målvakt gör det bra, säger IKSU:s målvakt Lovisa Hedin.

19-åriga Lovisa Hedin som gjorde SSL-debut.

– Jättekul. Det här var något jag har längtat efter. Jag var ganska lugn innan och tyckte det skulle bli roligt och var inte speciellt nervös. Kul att få göra debut.

Debut för Hedin som inte hade jättemycket att göra matchen igenom. I matchprotokollet noterades 15 skott från Telge.

– Ja idag var det inte jättemycket att göra. Men det gäller att vara med när chanserna kom. Vi släpper ändå in tre mål och på de kanske det inte så mycket jag kan göra. Jag skulle säga att det gick helt okej men jag är inte jättenöjd eftersom vi släpper tre.

Lovisa Hedin har trots sin unga ålder med en lång meritlista med bland annat ett guld i U19-VM 2016. Till den här säsongen bytta hon RIG Umeå till IKSU. Ett IKSU som även har landslagsmålvakten Emelie Frisk och Emelie Fällman i målvaktsuppsättningen.

– Det är två jätteduktiga målvakter jag konkurrerar med. Jag är yngst och har precis kommit hit. Mycket för mig handlar om att se och lära och där är Emelie Frisk en jättebra målvakt att lära sig ifrån. Hon är ju där jag vill vara sen. Självklart vill jag spela men jag får bra träning och jag tror jag lär mig en del av att sitta på bänken också. Jag har nästan alltid fått spela mycket innan så det här är nya lärdomar.

Vart siktar du? 

– Jag vill bli bland dem bästa. Det är det jag strävar och tränar mot att bli, avslutar Hedin.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar