Foto: Per Wiklund - Arkivfoto
FC Helsingborg

Jonathan Nilsson fyramålsskytt i ny Helsingborgseger

Fyra mål och en assist av Jonathan Nilsson när Helsingborg vann med 7-4 över Linköping.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 17:00
Linköping IBK
4 - 7(1-0, 2-4, 1-4)
FC Helsingborg

Helsingborg fortsätter att imponera i säsongsinledningen när man tog sin fjärde seger för säsongen efter 7-4 borta mot Linköping.

– Vi gör en riktig laginsats idag. Långa stunder har vi inte så mycket boll men vi är tajta bakåt och får kontringar där vi lyckas straffa de. De orkar inte riktigt trycka på hela tiden och vi kan vända, säger Helsingborgs Jonathan Nilsson.

Segerreceptet? Ett fokuserat försvarsspel.

– Vi har fokuserat mycket på försvarsspelet för att bli tajtare och släppa in mindre mål. Vi har en bra målvakt och vi stänger ner mycket ytor vilket gör det svårt för motståndarna.

Förutom ett bra och stabilt målvaktsspel av Jonathan Edling så kastade han långt till Jonathan Nilsson som satte 3-3.

– Något vi snackat om länge. Han brukar kasta långt och jag går på den och försöker nypa snabbt. Jag har haft ett par lägen innan men nu satt den. Vi brukar skämta om att var femte sitter.

Målet var startskottet på Helsingborgs vändning när Nilsson gjorde fyra mål för sitt Helsingborg som till slut vann med 7-4.

FC Helsingborg är med sina 12 poäng två i serien. Varför har ni startat så bra?

– Det känns såklart bra. Det känns som vi är jämnare och jobbar hårdare i matcherna i år. Vi tar det hårda jobbet varje match och är bättre bakåt. För egen del känns det också bra. Det är lite mer fart i fötterna och jag är jämnare.

Stor segerorganisatör Jonathan Nilsson som totalt gjort 8 mål och 5 assist på de inledande fem matcherna. En kanonstart på säsongen för Nilsson.

– Inte förändrat något speciellt utan mest kört på. Men det jag har tänkt på är att försöka vara med och mer närvarande i spelet. Även när jag kanske inte kommit in i flytet så jobbar jag mig in i matcherna och tar det hårda jobbet i defensiven. Då kommer man in i det oavsett känsla. Men jag har inte förändrat något speciellt i upplägget, avslutar Nilsson.

TV: Se Nilssons fyra och övriga mål från matchen här 

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar