Foto: Björn Sandberg
Rönnby IBK

Säsongens femte seger för Västerås Rönnby

Västerås Rönnby vände underläge till ledning i den andra perioden mot Warberg och vann med 6-4.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 16:00
Warberg IC
4 - 6(2-2, 2-3, 0-1)
Västerås Rönnby IBK

Warberg inledde mötet mot Västerås Rönnby bäst och fick tidigt utdelning till 2-0 redan efter drygt fem minuter innan Rönnby hämtade ikapp till 2-2 efter den första perioden. Ännu bättre start för Warberg i den andra perioden när Andrea Envall gjorde mål efter 3 sekunder. Underläge för Rönnby som vände matchen och vann med 6-4.

– Idag hade vi tålamod, vi har missat bra lägen tidigare på grund av att vi haft bråttom i avgörande lägen. Vi är trygga och förhastar oss inte, även när vi får billiga mål emot oss, säger Rönnbys tränare Jimmy Gunnstedt till vlt.se 

Säsongens femte seger för Västerås Rönnby som följde matchplan.

– Vi gör en gedigen bra match. Planen var att lägga många bollar mot deras mål, sen görs målen utan varken studs eller touch. Vi får lite skitmål med oss men det förtjänar vi. Annars brukar vi få dem emot oss, säger Jimmy Gunnstedt tränare i Rönnby.

Enligt Gunnstedt finns det mer att ta av i Rönnby då förstafemma inte är igång som önskat.

– Jag tycker att vår andra- och tredjelina gör det jättebra. Det går lite troll i vår förstalina just nu, men då är det andra som kliver fram. Vi har ett bra sparkapital att ta fram senare, säger han.

TV: Se målen från matchen

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar