IBF Falun

Match 300, mål & seger för Ciya Hajo

Ciya Hajo jubilerade med sin 300:e match IBF Falun med att göra mål och vinna i förlängning mot Storvreta. – Det blir lite som ett hatmöte. Alltid jämna och extra skönt att vinna mot, säger Ciya Hajo.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
Storvreta IBK
3 - 4(0-2, 2-0, 1-1, 0-2)
IBF Falun

Mästarmötet Storvreta mot Falun innehöll ytterligare en ingrediens för en ovetande Ciya Hajo. Nämligen hans 300:e match i Falun.

– Ja det hade jag ingen aning om. Men kul såklart och extra kul att vi vann, även om jag tycker att vi borde tagit det innan, säger Ciya Hajo efter matchen.

Faluns skulle först vinna i förlängning när Omar Aldeeb avgjorde. Precis innan full tid hade Falun dock en boll som studsade på mållinjen.

– Det kändes som att den var inne och de flesta spelarna tyckte det. Men det är sånt som händer. Jag kände inför förlängningen att vi skulle vinna där istället. Vi är starka där och har många bra spelare i spel fyra mot fyra så jag var aldrig orolig.

Det blev en jämn och tuff matchen lagen emellan där Falun gick ifrån till en 2-0 ledning i den första perioden efter mål av två ovanliga målskyttar. Första målet genom Simon Berg och den andra av just Ciya Hajo vilket du kan se i spelaren ovan.

– Alltid kul att göra mål och lite extra kul eftersom jag gör det så sällan numera.

Matchen slutar 3-3 efter full tid efter att Simon Berg kvitterat efter att Storvreta vänt. Bergs andra mål i matchen och säsongen vilket är en dubblering av förra säsongens målskörd.

– Det var en rolig match som alltid mot Storvreta. Det är tuffa matcher och jag tycker vi gör en bra match med ett bra försvar. Vi släpper bara in tre mål och det får man alltid var nöjd med. Sen funkar det inte riktigt uppåt idag. Det är mycket bolltapp och Storvreta är svåra att möta. Men försvaret var bra och det märktes att det var lite tunga ben efter tufft matchande senaste veckorna, säger Hajo.

TV: Se målen från matchen här

Något extra eftersom det var just Storvreta? 

– Det blir extra roligt i de här matcherna. Det blir lite som ett hatmöte. De slog ut oss ur semifinal för två år sen och det har man alltid med sig i bakhuvudet. Därför blir en seger extra skön.

Match 300 i Falun för Ciya Hajo som kom till föreningen från Alfta IBK till säsongen 2008/2009. Många matcher och en roll som delvis förändrats. Ciya Hajo är en spelare som spelar back, center och forward.

– Jag har inga problem med det och för mig är det alltid laget före jaget. Så länge vi vinner så är det alltid det viktigaste. Sen hade det varit skönt ibland att få lite mer klarhet för att slippa ställa om. Det kan vara att jag spelar back 5-6 träningar och sen ska vara forward på match osv och det är ju en skillnad. Men så fungerar innebandyn idag och kommer göra än mer framåt. Det är som jag säger till eleverna på Hagströmska, att vara allround är bra.

Du som har varit i Falun länge och vunnit flera guld. Hur ser du på årets lag? 

– Det känns som vanligt. Vi vill ju alltid bli bättre och bättre och framförallt är det fysen som blir bättre. Vi brukar säga att vi ska köra hårdare än någonsin men ändå så står man där i matcherna och tycker det är jobbigt. Men alla blir starkare och det gör att vi blir bättre. Jag skulle säga att vi är starkare än någonsin, avslutar Hajo.

TV: Se Omar Aldeebs avgörande 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar