Foto: Björn Sandberg/Arkivfoto
IK Sirius FBC

Hattrick av nyblivna forwarden när Warberg vann

Ida Örnqvist blev matchhjälte med sina 3 mål när Warberg vann över Sirius. - Har nog inte hänt sedan Storvretacupen. Aldrig i seriesammanhang, säger Örnqvist som är uppflyttad som forward i Warberg.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 14:00
Warberg IC
5 - 4(1-2, 3-1, 1-1)
IK Sirius FBC

Säsongens första hemmaseger för Warberg när Sirius besegrades med 5-4.

– Jag tycker vi gör en helt okej match idag. Vi börjar inte jättebra i första perioden och de får göra första målet vilket gör att vi får jobba oss in i matchen. Det var tajt men som helhet så gör vi en helt okej match, säger Warberg Ida Örnqvist.

Framförallt tog Warberg över matchen i den andra perioden.

– Vi snackade om att vi skulle vara med från början men det är vi inte. Men inför andra perioden så bestämmer vi oss för att vi ska vinna och då höjer vi oss. Vi spelar snabbare och vinner fler närkamper.

Warbergs ledning med 4-3 efter två perioden blev snabbt till 4-4 efter att Maja Liljeroth kvitterat direkt i den tredje perioden. Det jämna matchen fortsatte och ett avgörande kom med knappt tre minuter kvar när Ida Örnqvist fullbordar sitt hattrick och gör 5-4 i powerplay.

– Det är att vi fortsätter kriga som avgör. Vi jobbar hårt hela vägen och även om lufter går ur oss lite i tredje när de gör 4-4 så jobbar vi oss tillbaka. Det är energi, närkamper och viljan att vinna som avgör, säger Örnqvist.

Ida Örnqvist värvades till Warberg inför den här säsongen från Tyresö Trollbäcken. En flytt som även har blivit ett positionsbyte för Örnqvist. Från back till att nu spela forward.

– Nu börjar jag komma in i det. Framförallt senaste veckan börjar det kännas bättre. Det har varit lite tungt eftersom jag blivit uppflyttad som forward vilket är en omställning. Det är kul men det har krävts lite tid för att hitta in position däruppe. Det är framförallt att hitta rätt längs kanten och fortsätta framåt för att ta avslut som tagit ett tag att jobba in. Men nu känns det bra och det bara bli ännu bättre, säger Örnqvist.

Ett lyckat positionsbyte sett till dagens målskörd då Örnqvist gjorde ett hattrick och blev matchhjälte.

– Kul såklart. Det var nog i Storvretacupen någon gång för länge sen jag gjorde tre mål i samma match. Jag har nog aldrig gjort det i seriespel, avslutar Örnqvist.

TV: Se målen från matchen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar