IB-Play

TV+Text: Seger för Storvreta – Men var 4-6 målet inne?

Seger för Storvreta i bortamatchen mot Pixbo. Frågan är om 4-6 målet var inne?

Storvreta vann bortamötet mot Pixbo Wallenstam med 7-4 efter att Valdemar Ahlroth avgjorde med sitt 5-4 mål i början av den tredje perioden. När Pixbo försökte kvittera i slutet av matchen togs målvakten Jon Hedlund ut. Storvreta kunde då göra ytterligare två mål. Frågan är om 6-4 målet var över mållinjen?

– Domarna har inga repriser, så jag förstår att det är ett svårt jobb. Som jag upplever situationen, som de på läktarna och de som kollar video hemifrån upplever det så är inte ens bollen på mållinjen. Hela bollen måste passera mållinjen så det skiljer ju två decimeter. Det är svårt att acceptera det beslutet då, säger Pixbomålvakten Jon Hedlund till Härryda-Posten.

Som det går att se i klippet ovan har domaren och målvakten olika åsikter om bollen var inne.

– Han säger att han är helt säker och det måste han vara för att blåsa mål. Jag kan inte argumentera om hans uppfattning, men sedan har man ju en video som kan visa att det ligger närmare min uppfattning än hans, säger Hedlund.

Målskytten Victor Andersson kommenterar målet.

– Domarna var inte jättebra i dag men en sak gjorde de rätt i alla fall, säger Andersson till Uppsala Nya Tidning när 6–4-målet kommer på tal.

Andersson är dock inte helt säker.

– Jag har hört att det var tveksamt men domaren har alltid rätt, säger Andersson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar