IBK Dalen

Straffavgörande för Mullsjö: ”Vi borde tagit tre poäng”

Straffmål av Daniel Gidske och räddning av Benjamin Löfdahl avgjorde till Mullsjö. – Vi borde tagit tre poäng men två poäng är okej, säger Gidske.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 17:00
IBK Dalen
5 - 6(3-1, 1-3, 1-1,0-0,0-1)
Mullsjö AIS

Straffavgörande när Mullsjö vann borta mot Dalen.

– Det var en ganska jämn ställning och jag tycker att vi över hela matchen är det bättre laget. Vi borde tagit tre poäng men två poäng är okej. Vi har ett gäng i ramen, varav två i tredje perioden där Hedlund har ett i slutet i stolpen så vi borde nog tagit tre. Men viktigt att vi i vilket fall fick med oss två poäng, säger Mullsjös Daniel Gidske.

Ledning för Dalen med 3-1 efter den första perioden vändes till 4-4 efter två perioder.

– Vi tuggar på. Vi gjorde inte så många ändringar utan spelmässigt gör en vi ganska bra insats matchen igenom. Vi vet att om vi gör det vi kan så kommer det att vända. Det var stabilt bakåt även om de får några enkla mål. Jag tycker att vi gör det vi pratat om och alla femmor spelar bra. Måns gör en bra match också

5-5 efter full tid och mållöst i förlängningen skapade ett straffavgörande där Daniel Gidske klev fram och satte första straffen. Efter det räddade Löfdahl och Mullsjö fick med sig två poäng.

– Straffen var väl som alla andra. Det är bara att gå fram och göra sitt bästa. Men Måns är bra på straffar också så det är en utmaning. Den här gången blev det mål. Missade ju förra så skönt att sätta dit den.

TV: Se straffavgörandet

Hur känns formen på straffar? 

– Förra mot Linköping missade jag ju men annars har det varit bra. Avslutade förra säsongen bra och självförtroendet är väl ganska bra. Jag brukar ha lite jobbigare i början av säsongen. Skönt att sätta dit den idag och Benni (Benjamin Löfdahl) gör en fin räddning så vi får med oss extrapoängen hem.

Hur ser du på din egen säsongsstart? 

– Bättre och bättre. Jag hade ju lite problem med ryggen inför seriestarten och missade första matchen och efter det tar det någon match innan man kommer in i det. Men med några matcher i kroppen känns det bättre och bättre. Femman början komma igång också och det känns positivt inför fortsättningen, avslutar Gidske.

TV: Se målen från matchen

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar