Foto: IFF
Landslag

Åman om Kim Nilsson i landslaget: ”Inte försvarbart”

I senaste avsnittet av Platspodden ifrågasätter TV4:s expert Patrik Åman uttagningen av Kim Nilsson i landslaget.

Podcasten Plastpodden med Lars Lindberg gjorde säsongspremiär igår tisdag med en välfyllt avsnitt med TV4:s expert Patrik Åman, förbundskapten Mikael Hill och Dalens Ketil Kronberg. Ett avsnitt där förra veckans landslagsuttagning diskuteras både med Patrik Åman och senare med Mikael Hill.

Åman som skarpt ifrågasätter att Kim Nilsson som spelar i allsvenska FBC Kalmarsund är uttagen.

– Jag kan inte begripa att han blir uttagen hela hela tiden i ett landslag som försöker bedriva elitverksamhet och där spelare strävar efter att vinna SM-guld men han harvar runt i Allsvenskan. Jag kan inte begripa i vart kravställningen är i ambitionen hos en spelare. Det är för mig en gåta att han blir uttagen. Jag tycker inte att det är längre försvarbart att ta ut honom, säger Åman

LL: Har han tappat i tempot, fart och kvalitét? 

– Ja det märker jag. Det märkte jag redan efter år två i Schweiz. Han mötte inte samma motstånd på träningar, samma motstånd på match och han utsetts inte för samma press som när man ställs mot internationell motstånd som Finland och då blir han inte lika explosiv som han var tidigare, säger Åman.

Senare under podcasten är förbundskapten Mikael Hill med som motiverar uttagningen av Kim Nilsson såhär:

– Det är vad Kim presterar när han är med oss. Har vi spelare som kan tillföra i ett landslag så ska de vara med där. Ser vi att det är en nedåtgående trend att just i Kims fall när det handlar om spel i allsvenskan inte matchar upp så att han håller nivån så kommer han inte vara med. Det är en ganska enkel kombination, säger Hill.

Mikael Hill lyfter även fram Nilssons insatser under sommarens World Games och förra årets VM.

– Vi såg så sent som i somras i World Games där han skjuter hem finalen mot Schweiz med ett världsklassmål. Det är väldigt få som ifrågasatte att han var med då. Hans ambition är ju att ta upp Kalmarsund i SSL och det är  en nog så tuff utmaning. Visst ser jag ett problem med att spelar match i ett lägre tempo än övriga killar. Det ska jag inte sticka under stolen med. Men så länge han presterar har jag inget problem med det, säger Hill som även utvecklar än mer i podcasten.

PODD: Lyssna på hela avsnittet av podcasten här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar