Pixbo Wallenstam IBK

Beslut från Riksidrottsnämnden efter Henrikssons överklagan

Riksidrottsnämnden har tagit beslut gällande Linus Henrikssons överklagan på de 8 matchers avstängning han fick efter slaget mot Växjös Christopher Holmér.

Pixbo Wallenstams Linus Henriksson stängdes av i 8 matcher efter slaget på Växjö Christopher Holmér i matchen Växjö-Pixbo. En avstängning som Pixbo och Henriksson överklagade till Riksidrottsnämnden med följande motivering:

– Efter att preliminärt studerat de videoupptagningar som finns av incidenten är vår analys att Juridiska Nämnden fattat ett felaktigt beslut där vi inte kan se att de tagit hänsyn till all fakta, sa Kalevi Pessi, elitsansvarig i Pixbo Wallenstams styrelse i ett pressmeddelande.

– Pixbo Wallenstam Innebandys styrelse har beslutat sig för att tillsammans med Linus överklaga beslutet. Vi kommer att tillhandahålla vår analys samt även ta hjälp av oberoende och utomstående specialister för att grundligt utreda frågan. Något som alla parter i detta kommer att tjäna på och även innebandyn i stort.

Riksidrottsnämnden har nu kommit med ett beslut och avslår överklagan. Henrikssons avstängning på 8 matcher till och med den 18 november kvartstår.

– Riksidrottsnämnden instämmer i Juridiska Nämndens bedömning att Linus Henriksson medvetet utdelat en eftersläng med sin klubba, och att han i vart fall måste ha insett att slaget skulle träffa motspelaren på dennes överkropp. Enligt Riksidrottsnämndens mening har Linus Henriksson genom att utdela slaget med klubban förhållit sig likgiltig inför risken att den skulle träffa motspelaren i ansiktet. Han har således gjort sig skyldig till att utöva våld på det sätt som Juridiska Nämnden funnit styrkt. I fråga om påföljd instämmer Riksidrottsnämnden i Juridiska Nämndens bedömning. Riksidrottsnämnden avslår därför överklagandet, skriver Riksidrottsnämnden i sitt beslut.

LÄS MER: Juridiska Nämndens beslut

LÄS MER: Pixbo och Henrikssons överklagan

LÄS MER: Henriksson yttrande till Juridiska Nämnden

LÄS MER: Nämnden inte enig i antal matcher

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar