Foto: Juha Käenmäki
IKSU

IKSU:s framtida existens hotad

IKSU:s framtid är hotad avslöjar Västerbottens-Kuriren. I nuläget fattas cirka 200 000 för att de ekonomiska kraven ska gå ihop den här säsongen och det är osäkert om laget finns kvar nästa säsong.

Det är Västerbottens-Kuriren som avslöjar mästarlaget IKSU:s tuffa ekonomiska situation som kan göra att laget inte finns kvar nästa säsong. Elitverksamheten i IKSU går i nuläget inte runt ekonomiskt.

– Ska vi prata pengar är det cirka 200 000 kronor som återstår för att vi ska klara de ekonomiska kraven det här året, säger klubbchef Jocke Sjöström till Västerbottens-Kuriren. 

En tuff situation för IKSU som så sent som i för cirka en månad sedan vann Champions Cup finalen och blev därmed världens bästa innebandylag.

– Vi är beroende av näringslivet och kommunen för att finnas kvar. Jag tycker att det finns många argument för att stötta oss. Vi är ett elitlag i Umeå som levererat över tid och som förening gör Iksu en väldigt stor samhällsnytta för Umeå, säger Sjöström.

IKSU:s elitverksamhet är ett eget kostnadsställe inom IKSU som själva måste gå runt ekonomiskt. Kostnadsmässigt har IKSU gjort var de kunnat. Bland annat har laget inga spelarlöner, trots att det är ett lag fyllt av världsstjärnor. I senaste svenska landslagstruppen som nästa helg spelar EFT har IKSU 9 spelare med.

– Det är som det är varje år att det är en ständig kamp att få ihop pengar för att kunna spela. Vi börjar så smått få ihop en prognos för det här året och det blir jättetufft att få ihop de pengar som krävs, säger IKSU:s VD Margareta Eriksson till Västerbottens-Kuriren. 

Den ekonomiska situationen är tuff och beslut om IKSU kommer finnas kvar i SSL nästa säsong kommer tas i januari.

–Det är inte alls självklart att vi finns kvar efter den här säsongen, men fokus ligger på att det inte ska bli så. Skulle det bli ett sådant beslut måste det komma senast i januari någon gång så att det finns en omställningstid för spelarna, säger Sjöström

IKSU vädjar också till kommun och näringsliv i Umeå att bidra för att laget ska kunna fortsätta ha sitt elitlag i spel.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar