Foto: Arkivfoto/Per Wiklund
FC Helsingborg

Berlin matchhjälte för Sirius: ”Tar gärna de här 2 poängen”

Seger i förlängning för Sirius borta mot Helsingborg efter att Peter Berling avgjort. – Vi förtjänar nästan tre poäng, säger Berlin efter matchen.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 16:00
FC Helsingbrog
4 - 5(1-0, 1-4, 2-0, 0-1)
IK Sirius IBK

Säsongens andra seger för Sirius i bortamatchen mot Helsingborg. En seger som kom efter vändning i den andra perioden och avgörande i förlängning.

– Vi förtjänar nästan tre poäng idag men det är klart vi är nöjda och tar gärna de här två poängen med de prestationer vi har haft. Idag är ett steg framåt där vi börjar hitta tillbaka till vår sköna energi som vi ska ha när vi lirar, säger Sirius Peter Berlin.

Sirius vände på matchen efter att Helsingborg tagit ledningen med 2-0 i inledningen av den andra perioden. 2-0 målet av finske stjärnan och nyförvärvet Nico Salo.

TV: Se Nico Salos första SSL-mål

Därefter följde fyra raka mål från Sirius till 4-2 efter 40 spelade minuter.

– Framförallt lite bättre effektivitet i andra. Vi spelar på en hyfsat jämn nivå matchen igenom men det lossnar lite i andra.

I tredje kom Helsingborg tillbaka och tvingade fram förlängning. En förlängning där Peter Berlin avgjorde med sitt andra mål i matchen.

– Vi är väldigt nöjda med två poäng. Det tar vi med oss. Men som det såg ut idag så kunde vi ju haft tre.

Skillnaden idag jämfört med senaste matcherna där ni inte levererat? 

– Vi har snackat mycket nu i veckan om att hitta tillbaka till energi och spelglädje. Det kändes som att vi får en bättre träff på det än tidigare och det märks också i spelet. Det var har varit lite dåligt de andra matcherna. Det är så vi vill spela och då stämmer det taktiska bättre. Vi tror på det vi gör och vi vet att vi har kvaliteten.

Nu väntar 2 veckors landslagsuppehåll.

– Nu när vi vann så hade vi gärna spelat mer matcher. Men det kan vara bra för laget att träna lite fysik och kanske göra något roligt tillsammans i laget. Skönt att ha med en vinst in i vilan, avslutar Berlin.

TV: Se målen från matchen

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar