Foto: Per Wiklund
Jönköpings IK

Jämnt när Pixbo vann över Jönköping

Jönköping gav Pixbo Wallenstam en rejäl match i Wallenstamhallen där hemmalaget till slut kunde vinna med 7-5.

Först två tidiga mål av Pixbo. Därefter en snabb reducering av Jönköping och hemmalaget fick kämpa för att ta säsongens åttonde seger.

– Vi pratade om att de har verkligen allt att vinna idag och de kan bara njuta av varje stund. När vi gör 2-0 får vi en bra kudde men sen får de 2-1 och då blir det match av det vilket fortsätter resten av matchen, säger Pixbo Wallenstams tränare Per Tjusberg till PixboTV.

3-1 efter den första perioden blev till 4-3 efter två perioder.

– Jag tycker vi bränner mycket chanser och Jönköping är väldigt heta. De chansar med längre bollar de kommer fram rätt bra. Vi är inte riktigt med där hemma samtidigt som de tjuvar lite. Det får vi ta med oss till sista, sa Pixbos Isabell Krantz efter två perioder.

Pixbo utökar sedan sin ledning till 6-3 i den tredje perioden. Men nykomlingen Jönköping som har imponerat skulle inte ge sig. Två mål senare till 6-5 och det var jämt fram till när det återstod dryga minuten då Alicia Fylke fastställde slutresultatet 7-5.

– Vi mötte ett Jönköping som jag tycker är ganska luriga och effektiva. De kastar mycket på kasse och vet vart de ska vara i anfallsposition. Vi visste att Jönköping är lite på gång och när vi är slarviga så blir det match av det, säger Pixbo Wallenstams tränare Per Tjusberg.

Pixbo Wallenstams åttonde seger på nio matcher. Samma poäng som serieledande Mora. På frågan vad Tjusberg som är ny tränare för säsongen framförallt har bidragit med i inledningen av säsongen svarar Tjusberg:

– Det är viktigt att nämna att grunden som Jonas (Jonas Eliasson, tidigare tränare) har lagt finns där. Vi har vår arbetsmoral och försvarspelet som är stommen. Det jag pillar med är det offensiva tillsammans med Fredrik och Jesper där vi lägger de sista pusselbitarna. Det är lite skakigt ibland och idag tycker jag vi tappar mycket boll. Men sett över alla matcherna har det sett bra ut tycker jag, säger Tjusberg.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar