Foto: Per Wiklund
Linköping IBK

”Varken prestation, det spelmässiga eller resultatet”

Linköping och Andreas Harnesk går skilda vägar och bryter avtalet. – Vi har inte samsyn, säger Linköpings Team Manager Johan Fredriksson.

Linköping och chefstränare Andreas Harnesk bryter kontraktet efter bara 8 matcher. 8 matcher  där Linköping vunnit 4. Anledningen är att det inte har fungerat såsom önskat.

– Vi har inte samsyn. Rent krasst så utökade vi ju ledarstaben med Andreas med en tanke om att vi skulle få ut mer kapacitet totalt sett. Men det har vi inte fått. Det är svårt att säga exakt vad det beror på men vi har inte fått den extra effekt vi önskat, säger Linköpings Team manager Johan Fredriksson.

Vad är det ni saknar? Prestation, resultat, spelmässigt?

– Vi har inte lagt in varken prestation, det spelmässiga eller resultatet i det här. Det är ett beslut som helt grundar sig på att vi inte har fått det att synka. Vi har inte lyckats hitta en riktig samsyn i arbetet där det inte riktigt fungerat i det stora hela.

Har ni gett Andreas rätt förutsättningar för det?

– Jag hoppas vi har det. Känslan är att vi har gjort så gott vi har kunnat. Vi har gjort det här tillsammans och det har inte riktigt slagit ut som vi tänkte från början.

Hur ser du på resultatet hittills med det ”nya” Linköping som ni vill skapa?

– ”Asta” (Johan Astbrant) får svara på de innebandymässiga frågorna. Men tanken är att vi ska fortsätta på inslagen väg med att spela en positiv och bra innebandy. Det är grundtanken. Tittar man på vår inledning så har vi tagit ungefär så många poäng som vi har kalkylerat med. Vi har några plumpar och vi har några toppar vilket är helt normalt när man är i en ombyggnadsfas med flera nya spelare. Då blir resultatet blandat.

Kommer ni försöka hitta någon ny person till ledarstaben?

–  Tanken är att vi ska hitta någon. Men det är inte lätt mitt i en säsong. Men något typ av lösning med en person till ska vi försöka få till så att vi får ett par ögon till, avslutar Fredriksson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar