Allsvenskan

Ingesson på väg tillbaka efter hjärnhinneinflammationen

Mullsjös Joel Ingesson är på väg tillbaka efter sin hjärnhinneinflammation som han drabbades av i våras. En resa tillbaka till SSL som börjar med Östra SK och helgens match mot Visby. – Det är tufft, men det är bara att kämpa och bevisa att man ska spela, säger Ingesson till Östras hemsida.

21-årige Joel Ingesson gjorde förra säsongen 10 mål och 6 assist i sin debutsäsong i SSL. En debutsäsong som fick ett tråkigt slut då Ingesson drabbades av hjärnhinneinflammation.

– Jag började känna av det redan i slutspelet, sedan övergick det till något värre och det har suttit i väldigt länge. Jag låg på sjukhus i en vecka och sedan var jag hemma under en lång tid och sov mest. Vissa dagar orkade jag inte träffa kompisar eller någonting. Det har varit en tuff tid, säger Joel Ingesson till Östras hemsida. 

Hjärnhinneinflammationen har hållit Ingesson borta från träning.

– Jag har varit sjuk sedan maj, men nu är jag på väg tillbaka. För att inte förhasta något så jobbar jag bara vissa dagar, annars blir det fortfarande mycket vila.

För att komma igång så ska Ingesson spela på dubbellicens Östra SK i Allsvenskan där det blir debut i helgen. Ett Östra som Ingesson tillhörde innan han värvades till Mullsjö.

– Det ska bli riktigt skönt att komma tillbaka. Speciellt att spela i mitt gamla lag Östra, det ska bli jättekul, säger han.

Redan på söndag är det Ingesson tillbaka på planen då Östra tar emot Visby.

– Jag hoppas vi vinner och att jag får göra lite mål direkt, det är det jag ska göra. Sedan möter vi ett väldigt bra lag, Visby har spelat bra hittills och inte förlorat en enda match efter ordinarie tid så här långt. Det blir tuff. Det är inte kul att se att Östra ligger sist, det är klart att jag vill komma in och hjälpa klubben. Östra ska inte vara i botten.

Övergången till Östra är skriven genom en dubbellicens från Mullsjö vilket innebär att Ingesson kan spela med båda föreningarna.

– Vi får se hur det blir framöver, det här är väldigt nytt, men Mullsjö och Östra kommer hålla kontakten, säger Ingesson som hoppas kunna spela tillbaka sig till SSL.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar