Foto: Per Wiklund
Landslag

Oavgjort i våras byttes mot storseger: ”Tjejerna lugnade mig”

Sverige slog tillbaka Schweiz som oroat förbundskapten Andreas Lundmark. Klar seger med 10-1 där Malin Andréason som kallades in sent till truppen tog chansen direkt med ett hattrick.

När Sverige mötte Schweiz i våras slutade matchen 4-4 och förbundskapten eftersökte att Sverige skulle kunna hitta nycklar för att återigen känna sig tryggare mot Schweiz. I inledningsmatchen under Euro Floorball Tour hittade Sverige dessa nycklar och vann stort med 10-1.

– De har någon borta, Corin Ruttiman är viktigt men absolut. Idag tycker jag att vi visar vad vi kan. Tjejerna lugnade mig, säger förbundskapten Andreas Lundmark.

Sverige inledde matchen med att gå ifrån till 4-0 i den första perioden. Sveriges 2-0 mål av Malin Andréason assisterad av lagkamraten från Mora Anna Wijk. En assist som innebär att Anna Wijk är den spelare som gjort flest assist någonsin i damlandslaget. 4-0 ledningen som var trygg även spelet inte kom upp i den nivå som Lundmark efterfrågade.

– Tittar vi på första perioden så skapar ju dem ingenting och vi skapar väl inte jättemycket heller. Men vi har ändå 4-0 så den tycker jag är bra defensivt. Andra är också helt okej defensivt, säger Lundmark.

I andra och tredje perioden tryckte Sverige högre i sitt försvarsspel. En offensivare 1-2-2 uppställning satte mer fart på matchen. Halvvägs in i matchen åkte Emelie Wibron på en utvisning. I samband med den utvisningen skiftade även Sverige på tre spelare. Sara Steen, Alice Granstedt och Frida Norström vilades och in kom Anna Moberg, Lisa Andebratt och Adina Augustsson. Augustsson behövde bara några sekunder på planen innan hon utökade till 5-1.

Sverige fortsatte att kontrollera matcher och i tredje perioden rann det iväg till seger med hela 10-1.

– Nöjd med resultatet måste man vara. 4-4 för ett halvår sedan och jag tyckte att de började närma sig oss. Vi hittar lite nycklar idag som gjorde det svårare för dem att straffar oss. Sedan växer vi mer och mer i matchen och vinner även om vi inte gör en 100% insats, säger Lundmark.

Tre av Sveriges mål av Malin Andréason som kallades in till landslaget efter flera återbud.

– Hon gör en jättebra insats idag. Hon är målskytt och hon gör mål. Hon gör helt enkelt det hon är bäst på, säger Lundmark.

Malin Andréason själv ger betyget godkänt.

– Det får bli godkänt idag. Mål ska jag göra och det tycker jag levererar idag. Sen kan det andra spelet bli bättre då det är helt nytt för mig, säger Andréason.

TV: Se målen från matchen här

TV: Malin Andréason: ”Med den formen jag är i borde jag få chansen” 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar