Landslag

”I det offensiva spelet är vi otroligt trygga mot Finland”

Sista matchen under Euro Floorball Tour och sista genrepet inför VM när Sverige möter Finland.

Efter segrar över Schweiz och Tjeckien i de två första matcherna i Euro Floorball Tour väntar final mot Finland. Ett Finland som är den största utmanaren till ett nytt VM-guld för damlandslaget.

– Det ska bli intressant att se hur de spelar. Det är de som måste göra något som de ska rå på oss. Samtidigt har vi lite idéer som vi inte har testat. Finland har ju några spelare som är extremt duktiga och framförallt en femma som är väldigt bra. Det ska bli intressant att se hur vi löser den femman och övriga delar, säger förbundskapten Andreas Lundmark.

Femman som Lundmark är inne på är Finlands förstafemma ledda av systrarna Veera och Oona Kauppi. I Finland match mot Finland gjorde de 4 av Finlands 7 mål.

– Spelarna i den femman är alldeles för underskattade av innebandyfolk. Systrarna Kauppi skulle gå in i vilket SSL-dam som helst och dominerat. Svensk innebandy vet inte hur bra dem är.

Känner du dig trygg i det spelmässiga mot Finland? 

– I det offensiva spelet är vi otroligt trygga mot Finland. Finland måste göra många mål på oss om de ska ha en chans att vinna. 3-2 borta i Finnkampen var bara en ren labb för oss och de måste göra en extrem maxprestation för att kunna rubba oss, säger Lundmark.

Matchen mot Finland startar 15:00 och sänds i TV4 Sport/Cmore.se

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar