Foto: Per Wiklund
Linköping IBK

Gustafsson nära att bli matchjälte mot gamla laget

Tobias Gustafsson som var tillbaka i Linköping var nära att bli matchhjälte mot gamla laget med sitt 5-4 mål. Istället var det Henrik Stenberg som avgjorde för Storvreta i förlängningen.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:30
Linköping IBK
5 - 6(2-0, 1-3, 2-2, 0-1)
Storvreta IBK

Storvretas Tobias Gustafsson var tillbaka i Linköping Sporthall för att möta gamla laget.

– Det var speciellt att vara tillbaka. Framförallt annorlunda att gå in från fel sida. Laget frågade mig vart vi skulle gå osv men jag har ju aldrig varit på den sidan, säger Gustafsson.

Linköping inledde matchen klart bäst och skaffade sig en 2-0 ledning efter den första perioden innan Storvreta tog sig in mer i matchen.

– Vi snackade om de ytorna som vi behövde lägga extra tryck på och att vi skulle flytta bollen lite snabbare. Framförallt så ville vi äga lite mer boll så att våra forwards slapp jaga hela matchen, säger Gustafsson om vad som förändrades till den andra perioden.

3-3 efter två perioder efter att Storvreta gjort 3 mål på drygt två minuter. I den tredje tog Storvreta ledningen två gånger och Tobias Gustafsson var nära att bli matchhjälte när han gjorde 5-4 med fem minuter kvar. Gamla lagkompisen Gustav Fritzell skulle dock kvittera till 5-5 och i förlängningen avgjorde Henrik Stenberg. Två poäng till Storvreta.

– I sin helhet var det ett rättvist resultat. De hade ju första perioden där vi inte hade någonting förutom ett par ramträffar. I andra kommer vi ut och får ha lite mer boll. Sedan gör vi tre mål på två minuter och självklart får vi ett lyft där. Tredje är mer ett ställningskrig. Det är jämnt och ett rättvist resultat.

Frustrerande att tappa tre ledningar?

– Alltid frustrerande att ha ledningen och tappa. Där ska vi spela destruktivt och stänga ute dem. Men ändå släpper vi in två i tredje.

Seger var säsongens tredje suddenseger för Storvreta.

– Det är en trygghet hos oss. Vi har framförallt många spelare som är duktiga när det blir större ytor som det blir i spel fyra mot fyra. Vi får ha mycket boll och många av oss spelar med ett bra självförtroende och vågar göra sin gubbe vilket är det som krävs för att vinna i fyra mot fyra.

Avgörandet av Henrik Stenberg blev omdiskuterat. Från TV-bilderna var det väldigt svårt att se om bollen var inne eller inte. Domare Glenn Boström var till synes helt säker på sitt beslut.

– Jag ser inte från där jag står. Men Glenn står ju väldigt bra till och han såg väldigt säker ut. Stenberg säger också att det var mål men det gör han ju alltid. Kul med två poäng i en rolig match, avslutar Gustafsson.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar