Foto: Per Wiklund/Arkivfoto
Jönköpings IK

Jönköping höll undan – Säsongens första mål av Blomkvist

Jönköping höll undan när Team Thorengruppen närmade sig och tar säsongens fjärde seger. Två mål av Hannes Blomkvist vilket var hans första för säsongen. – Det har varit lite jobbigt att inte kunna pilla in någon boll men nu blev det två, säger Blomkvist.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:30
Team Thorengruppen SK
6 - 8(3-3, 0-3, 3-2)
Jönköpings IK

Viktig match i den nedre delen av av tabellen när Team Thorengruppen på jumboplats välkomnade Jönköping i Umeå Energi Arena. Spännande och jämn avslutning skulle det också bli även om det efter två perioder såg ut som att Jönköping skulle vinna klart.

3-3 efter den första perioden utvecklades till 3-6 efter två perioder. Jönköpings sjätte mål av Hannes Blomkvist vilket var hans första för säsongen. Blomkvist som förra säsongen gjorde 24 mål i Allsvenskan.

– Skönt att sätta den. Jag gjorde ju 24 förra året och får mycket förtroende. Jag ska ju göra mål och det kan man kräva av mig. Det har varit lite jobbigt att inte kunna pilla in någon boll men nu blev det två, säger Blomkvist.

TV: Se Blomkvist första mål för säsongen 

– Vi börjar matchen väldigt bra och kommer upp till 3-1 efter 10 minuter och då känns det som att vi har kontroll på matchen. Sedan går vi ner oss lite efter att de tagit timeout. Andra perioden är helt jämn så det var bra att vi satte ett tidigt i tredje, säger Blomkvist.

Blomkvist målskytte fortsatte direkt i den tredje perioden. Redan efter 14 sekunder utökades ledningen för Jönköping. Drygt tre minuter senare reducerade Thorengruppen som efter det målet skapade nerv i matchen. Två utvisningar för Jönköping och två mål för Thorengruppen med knappt åtta minuter kvar. Jönköping höll sedan undan och vinner med 8-6 efter sista målet i öppet kasse.

– Vi slarvar lite i tredje och känslan är att vi är lite rädda om poängen. Det blev lite onödigt spännande och nerv i slutet så det skönt att få med oss tre poäng. Att torska och ha den här kvällen här och hemresan imorgon vid förlust hade inte varit så kul.

Varför vinner ni idag? 

– Vi sätter våra kontringslägen och vi rullar mycket med tålamod vilket gör att vi kommer till mycket lägen. Vi vill ju göra mycket platsbyten eftersom de spelar en typ av man-man och det gör vi bra idag.

Två mål från Blomkvist som börjar känna att han kommer in mer och mer i årets säsong.

– Det börjar kännas bättre och bättre för mig precis som för laget. Innan torsken senast hade vi ju tre vinster på fyra matcher och några av de matcherna är jag helt klart nöjd med min egen insats. Jag har ju spelat i samma femma i två säsonger och vi har en trygghet i att vi vet vart vi har varandra. Men jag har sagt till mig själv att det är dags att steppa upp och det känns såklart bra att det ger utdelning, avslutar Blomkvist.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar