Foto: Per Wiklund
FC Helsingborg

Bra start på Dalens miniturné

Seger för Dalen med 6-3 borta mot Helsingborg.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:30
FC Helsingborg
3 - 6
IBK Dalen

Två matcher i södra Sverige med endast en speldag emellan. Då är Umeålaget Dalen på miniturné med start mot Helsingborg och på lördag match mot Växjö. Miniturnén började på bästa sätt med en seger med 6-3 över Helsingborg.

– Jag tycker att vi gör en stabil match. I början tycker jag att vi ägde spelet ganska mycket där det var två lag som båda ville kontra. I det spelet är vi vinnare i början. I andra perioden blir det ganska ryckigt överlag så det var skönt att få 2-0 där. Tredje blir som den blir men sett över hela matchen en stabil insats, säger Dalens Sebastian Degeryd.

Ledning för Dalen med 4-1 efter halva den tredje perioden. Då närmade sig Helsingborg efter två mål av Andreas Lindholm.

– Jag blev inte orolig men när det har gått som det har gått tidigare så har man det ju med sig. Höllviken tappade vi ju t ex så det var skönt att Svahn satte den så att vi fick lite andrum på slutet.

Snyggt var det dessutom, när Jonas Svahn utökade till 5-3.

TV: Se Jonas Svahn snurr och mål 

Det blev även 6-3 till Dalen efter mål i öppen kasse. Ett Dalen vars defensiv helt tog bort Helsingborgs offensiva spelare.

– Försvarsmässigt är vi absolut stabila. Jag tycker att vi krigar ner deras produktiva spelare ganska enkelt med hårt jobb. Försvaret är jättebra idag men man kan önska mer offensivt ibland. Men så blir det väl en sådan här match.

Vad avgör idag? 

– Vi gör allt mer 100 procent än vad de gör. Vi jobbar mer rejält och sätter våra lägen. Det är inte så att vi spelar ut Helsingborg utan det blir en krigarseger idag. Skön seger att ta med tanke på att det viktiga poäng att spela om nu i mitten av tabellen.

Matchen var Sebastian Degeryds andra match för Dalen i SSL. Degeryd som bröt båtbenet i DM-finalen på försäsongen känner dock fortfarande av skadan.

– Lite knackigt såklart och jag känner av skadan i olika situationer också. Men jag försöker bidra med mitt och det känns som att jag kommer in i det bra. Jag är lite förvånad att det gått så fort.

Du som har följt laget vid sidan om. Hur ser du på er säsong hittills? 

– De matcher vi har förlorat så är det när vi har gått ner oss själva. Jag tycker att på försäsongen och i början av säsongen så spelade vi det nya spelet som vi vill spela. Sedan har det varit e dipp här och där som blivit kostsamma. Det gäller att göra jobbet förstås och ta det därifrån. Jag tycker att vi kan utnyttja våra offensiva kvalitéer mer än vad vi har gjort i början av säsongen. Vi är starka offensivt och kan spela rolig innebandy, det ska vi också visa, avslutar Degeryd.

Förlusten var Helsingborgs femte raka.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar