Foto: Per Wiklund/Arkivfoto
AIK IBF

Tillbaka till grunderna och vinnarspåret för AIK

AIK har kommit igång bra efter det korta landslagsuppehållet. Mot Höllviken vann klubben med 6-3.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:45
Höllvikens IBF
3 - 6(1-0, 0-2, 2-4)
AIK

Innan landslagsuppehållet hade AIK två segrar och ett försvarspel som läckte rejält. Det var först i matchen mot Mullsjö som laget började få ordning på defensiven. Efter landslagsuppehållet har AIK vunnit båda sina matcher. Första i sudden mot Helsingborg och nu mot Höllviken med 6-3.

– Vi känner både ett lugn i laget och en tro på det vi gör. Vi visste att det skulle gå vägen och följer vår gameplan utan att släppa det. Det var väldigt viktiga poäng och bra laginsats, säger Simon Götz.

Framförallt så var det i den tredje perioden som det lossnade för AIK då de gick ifrån till 5-1 ledning efter knappt 15 minuter.

– Vi spelar efter vår gameplan matchen igenom har aldrig panik i matchen. Vi spelar riktigt bra offensivt och visste att det skulle släppa till slut. Vi hade tro på det vi gör och gör det bra.

Efter att Höllviken närmat sig fastställde Kevin Lieback Asp slutresultatet 6-3. Två segrar på två matcher efter uppehållet för AIK.

Något speciellt ni justerade under uppehållet? 

– Nej inte direkt. Jag tror mer det handlar om disciplin och noggrannhet i det vi gör. Vi har kört på och analyserat spelet och därav kunna hitta tillbaka till vinnarspåret igen. Fokus har legat mer på vad vi ska förbättra. Vi har analyserat lite men framförallt handlar det om att hitta tillbaka till grunderna. Vi vet att vi är svårslagna när vi hittar det spelet.

Fokus på försvarspelet? 

– Absolut är det så. Defensiven stärker ju även offensiven. Vi måste jobba efter våra grunder och har vi inte bra defensiv så kommer det inte offensivt heller. Mot Höllviken nu gör vi det bra rakt igenom och vinner matchen ganska stabilt. Jag känner inte att de riktigt kan komma till alls.

Hur är känslan i laget nu jämför med tidigare? 

– Det känns bättre och bättre nu. Fortsätter vi så här så kommer vi gå långt, avslutar Götz.

TV: Se målen från matchen här 

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar