Foto: Lennart Roos
Endre IF

Olofssons succésäsong fortsätter – Hattrick mot Telge

Alva Olofssons succésäsong fortsätter. Poäng i samtliga 11 matcher och mot Telge gjorde hon hattrick.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 19:00
Telge SIBK
4 - 8(3-4, 0-1, 1-3)
Endre IF

Alva Olofsson fortsätter att leverera för Endre. Mot Telge gjorde hon sitt första hattrick i SSL.

– Det kändes väldigt bra idag. Jag hittar ytorna som jag vill ha. Man kan väl inte vara annat nöjd, säger Olofsson.

Poängen i matchen mot Telge innebär att Olofsson som värvade till Endre till förra säsongen gjort poäng i varje match den här säsongen. Totalt har det blivit 6 mål och 10 assist.

– Jag känner att jag efter förra säsongen har kommit in mer i tempot. Början på säsongen har varit mycket bättre och jag har fått mer koll på vad som förväntas av mig och vad som är min roll. Det och att jag vågar mer i spelet. Sedan är vi mer samspelta i femman också.

21-åriga Olofsson värvades till Endre från Hudik/Björkberg där hon bara spelade några få matcher efter att hon haft stora magproblem. Efter ett år i Endre fortsätter nu utvecklingen.

– Jag har utvecklats mycket och tagit ytterligare steg. Framförallt att jag har anpassat mitt spel till SSL. Jag vågar utmana mer och använder min teknik bättre.

Dagens hattrick gjordes mot Telge i en match där Endre vinner med 8-4. Endre tog ledningen med 4-0 redan efter drygt 7 minuter. Telge kom sedan ifatt innan Endre gick ifrån igen i den tredje perioden.

– Vi gör väl en bra match. Vi börjar jättebra innan vi tappar lite i slutet av den första perioden. Vi blev lite för bekväma och trodde att det skulle gå lätt. Till slut vinner vi för att vi orkar mer. Vi visar vad vi kan och går in i tredje och håller bollen som vi gjorde i början av första, säger Olofsson.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar