Rönnby IBK

Rönnby hissar världsmålvaktens tröja

Västerås Rönnby hissar Hanna Pettersson tröja i taket.

Västerås Rönnby har en tradition av att hissa tröjor från spelare som har betytt mycket för föreningen i taket. På söndag när laget tar emot Pixbo Wallenstam är det dags för nästa hyllning då nummer 83 kommer att hissas för och göra Karolina Widar, Susanna Tuominen och Katarina Tuominen sällskap i tag. Nummer 83 som en hyllning till målvakten Hanna Pettersson som spelade i Rönnby mellan 2003-2012.

– Att få sin tröja förevigad på det här sättet är en bekräftelse på individuell framgång i Västerås Rönnby men även en uppskattning. Det är inte lätt att ta plats bredvid namn som Karolina Widar, Susanna Tuominen och Katarina Tuominen men tveklöst är det så att Hanna Pettersson kvalar in med sin meritlista när tre tröjor i taket ska bli fyra, säger Västerås Rönnbys ordförande Hannu Högberg i ett pressmeddelande.

Pettersson som har en gedigen meritlista har haft stor del i Rönnbys framgångar med SM-Guld 2007, 2010, SM-Silver 2006 och SM-Brons 2009.

Utöver ovanstående framgångar har Pettersson även spelat 39 landskamper där hon var med och vann 2 VM-Guld (2009, 2011). Hon blev utsedd till årets målvakt 2009, 2010, och 2011. Säsongen 2011 utsågs Hanna Pettersson även till Årets Spelare och har även blivit utsedd till världens bästa målvakt.

– Jag är jättestolt över min karriär och det jag har åstadkommit. Jag har varit med om fantastiska saker. Och jag kommer att känna en oerhörd stolthet när jag tänker tillbaka på hur bra jag har presterat, sa Pettersson då till vlt.se 

På söndag när Västerås Rönnby tar emot Pixbo klockan 14:00 i Bombardier hissas nummer 83.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar