Hans Lindberg (S), kommunstyrelsens ordförande och Raja Thoren vd och ägare av ThorenGruppen Foto: Thorengruppen
SSL-Herr

Thorengruppen bygger egen hall

Team Thorengruppen får en egen innebandyhall. – Det är en historiskt dag. En glädjens dag för idrotten i Umeå, säger Thorengruppens vd och ägare Raja Thoren. 

Team Thorengruppen med herrlaget i SSL och damlaget i Allsvenskan fick ett glädjande besked under fredagen då det meddelades att Thorengruppen och Umeå kommun kommit överens om att Thorengruppen får bygga en multihall som innehåller en ny innebandyhall.

– Det känns fantastiskt att vi får bidra till mötesplatser för alla idrottsintresserade, ung som gammal, säger Raja Thoren, vd och ägare av ThorenGruppen i ett pressmeddelande.

Den första kontakten för en ny hall togs för tre år sedan. Byggstart för både en ny fotbollshall och innebandyhall beräknas vara sommaren 2019 alternativt hösten 2018.

– Jag har ju tänkt och visionerat, studerat, samt åkt runt och pratat i föreningen och med andra föreningar under många år. Egentligen vill vi ha en kombination av gamla Umeå Energi Arena Vatten och Skyttis arena i Övik där jag tycker att de har väldigt många positiva sidor. Det är väldigt viktigt att vi har bra tillgänglighet, att det är enkelt att ta si gin, enkelt med biljett insläpp, enkelt i fiket och sådana saker som vi tyvärr har sett att Umeå energi arena inte klarar av.

Arenan blir ny hemmabas för Team Thorengruppen och kommer fungera både för träning och match.

– Den kommer vara gjort som en matcharena med ungefär 1500 åskådare, säger Raja Thoren.

Från Umeå Kommuns sida kommenterar man satsningen:

– Jag är glad över ThorenGruppens initiativ och deras vilja att bidra till Umeås utveckling. Nu kommer många ungdomars dröm att förverkligas genom att ThorenGruppen skapar bättre idrottsliga förutsättningar med en multiarena på Nolia och ett fotbollstält vid Maja Beskowsskolan, säger kommunstyrelsen i Umeås ordförande Hans Lindberg (S).

*Se hela presskonferensen i spelaren nedan

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar