KAIS Mora

Första SSL-nollan för Amanda Hill

Seger för Mora borta mot Warberg i en match där Amanda Hill höll sin första nolla i SSL.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 16:00
Warberg IC
0 - 4(0-1, 0-2, 0-2)
KAIS Mora IF

Mora vann bortamatchen mot Warberg med 4-0 efter att samtliga Moraspelare som ska till VM gjort poäng. En spelare som inte ska till VM men som gjorde en bra match och höll sin första nolla i SSL var Amanda Hill.

– Ja jag tror det är första. Det är klart att det känns bra och jag skulle säga att jag gjorde en godkänd insats, säger Hill.

Det kunde ha blivit minst ett insläppt mål där Warberg fick straff. En straff av Ida Örnqvist som Hill räddade vilket du kan se i spelaren ovan.

– Jag känner mig alltid säker inför en straff för jag tycker att målvakten är lite i ett underläge så då har man ingen press. Jag väntar ut utespelaren och ser var hon ska lägga den.

Sett till matchen i sin helhet så vann Mora kontrollerat och lyfte sig något jämfört med fredagens match som i vilket fall Anna Wijk ville kasta i papperskorgen.

– Det är en ganska tråkig match skulle jag säga. Det händer inte jättemycket och samtidigt är det ganska jämnt. Vi är bättre idag än senast och tar ett steg framåt. En godkänt insats även om vi kan mycket bättre, säger Hill.

Första nollan för Hill men inte första för Mora den här säsongen. Hills målvaktskollega Jenny Axelsson har stått de andra två matcherna då Mora inte släppt in något mål.

Hur ser du på er konkurrens? 

– Jag är ju utnämnd förstamålvakt men sedan var jag skadad i tummen några matcher och missade bland annat den mot Täby. Jenny är en bra målvakt och det är roligt med konkurrens. Vi sporrar varandra, säger Hill.

Nu väntar ett längre landslagsuppehåll för Amanda Hill och Mora innan serien drar igång igen den 16:e december.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar