Foto: Lennart Roos
Endre IF

”Det här stärker självförtroendet”

Sara Steen vässade VM-formen genom att göra hattrick när Endre vann i förlängning. – Det här stärker självförtroendet, säger Steen.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 12:00
Endre IF
5 - 4(1-1, 2-0, 1-3, 1-0)
Malmö FBC

I sista matchen innan landslagsuppehållet vässade Sara Steen målformen genom att göra hattrick när Endre vann i förläning över Malmö med 5-4. Ett hattrick som stärker självförtroende inför VM

– Det är klart att det här stärker självförtroendet. Jag hade ju lägen mot Telge i fredag också men det ville sig inte så därför var det skönt att få in några bollar idag och ta med det till VM, säger Steen.

Hur känns formen inför VM? 

– Det har varit lite upp och ner. Just nu känns det bra och det har det gjort någon vecka nu. Det har ju gått lite sådär i landslaget och varit mycket upp och ner så jag hoppas på proppen ur nu i VM och att jag kan spelat mitt eget spel.

Matchen var jämn där Endre ledde med 3-1 efter två perioder. Detta efter att Steen först gjort 1-1 i den första perioden och sedan 3-1 med bara 39 sekunder kvar av den andra perioden.

– Jag tycker att vi är riktigt dåliga de första fem minuter. Sedan höjer vi oss och gör en helt okej match. Det är klart vi kan bättre men vi är ganska svajiga idag,

Malmö skulle komma tillbaka in i matchen och med drygt fyra minuter kvar av ordinarie tid kvitterade Jenni Häggström med sitt första SSL-mål.

TV: Se Jennis Häggströms mål 

Malmö skulle även ta ledningen och såg länge ut att åka från Gotland med tre poäng. Med bara 23 sekunder kvar kvitterade Elin Gabrielsson och i den efterföljande förlängningen avgjorde Sara Steen med sitt tredje mål. Två poäng till Endre.

Ser du det som två vunna poäng med tanke på den sena kvitteringen?

– Nu när man tänkt igenom matchen så känns det som två vunna men direkt efter så kändes det som en tappat poäng. Vi leder ju med 3-1 och tappar men lyckas ändå vända tillbaka. Jätteskönt att vi fick med oss två i all fall.

Nu väntar första ett VM-läger på Fuerteventura för Sara Steen och damlandslaget innan den första matchen i VM-spelas den 1 december.

Vad har du för förväntningar på VM? 

– Jag förväntar mig att det ska bli en otroligt häftig resa. Det ska bli riktigt kul att åka iväg och vi ska komma hem med ett guld, avslutar Steen.

TV: Se målen från matchen 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar