Foto: Stefan Lindgren
Rönnby IBK

Petterssons tröja hissades: ”Är en jättestor ära”

I samband med söndagens match mot Pixbo hyllade Västerås Rönnby Hanna Pettersson för hennes karriär i klubben genom att hissa tröja nummer 83 i taket.

Västerås Rönnby har en tradition av att hissa tröjor från spelare som har betytt mycket för föreningen i taket. Under söndagens match mot Pixbo Wallenstam var det dags för nästa hyllning då nummer 83 hissades för och göra Karolina Widar, Susanna Tuominen och Katarina Tuominen sällskap i taket. Nummer 83 som tillhörde målvakten Hanna Pettersson som spelade i Rönnby mellan 2003-2012.

– Det är en jättestor ära att bli uppmärksammad på det här sättet. Nu är det länge sedan jag slutade att spela men nu blir man påmind om alla framgångar som man haft med laget, men även av alla individuella priser som jag har fått. Jag är verkligen jätteglad för det här, säger Pettersson till Västerås Tidning.

Pettersson som har en gedigen meritlista har haft stor del i Rönnbys framgångar med SM-Guld 2007, 2010, SM-Silver 2006 och SM-Brons 2009.

Utöver ovanstående framgångar har Pettersson även spelat 39 landskamper där hon var med och vann 2 VM-Guld (2009, 2011). Hon blev utsedd till årets målvakt 2009, 2010, och 2011. Säsongen 2011 utsågs Hanna Pettersson även till Årets Spelare och har även blivit utsedd till världens bästa målvakt.

– Det första SM-guldet 2007 var speciellt, det var så oväntat. Men om man ser till hela slutspelet 2010, det var helt fantastisk där vi gick som tåget hela laget och jag kände mig jättenöjd med hela säsongen. Hur vi leder finalen och tappar, tar igen och vinner på straffar var riktigt häftigt. Sedan VM-guldet på hemmaplan 2009, säger Pettersson.

Matchen mot Pixbo förlorade dock Västerås Rönnby med 3-6.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar