Ondřej Němeček Foto: IFF
Pixbo Wallenstam IBK

Pixbo testar tjeckiska stortalanger

Pixbo Wallenstam testar de unga tjeckiska landslagsspelarna Marek Beneš och Ondřej Němeček.

Pixbo Wallenstam som nyligen slutit ett samarbetsavtal med den Tjeckiska klubben Tatran Střešovice värvar  in de unga tjeckiska landslagsspelarna Marek Beneš och Ondřej Němeček under fem veckor i en så kallad temporary transfer. Marek Beneš och Ondřej Němeček kommer träna och spela med Pixbo samt även få grundläggande utbildning i det svenska språket.

– Kul att vi får hit två av Tjeckiens mest lovande spelare. Det ska bli spännande att få se dem i världens bästa liga. Marek Beneš är en snabb toppspelare med ett vasst skott och Ondřej Němeček är en rightback med bra spelsinne. Vi hoppas dem kommer trivas hos oss under denna period, säger huvudtränare Jonas Eliasson i ett pressmeddelande.

Den tillfälliga värvningen är av hög kaliber. Trots sin unga ålder så har både Marek Beneš och Ondřej Němeček erfarenhet från spel i det tjeckiska a-landslaget. Både Marek Beneš, född 1998 och Ondřej Němeček var med och spelade VM förra året och var även uttagna i sommaren World Games där endast 12 utespelare från varje land deltog. Utöver det har de både tidigare spelat i det tjeckiska U19-landslaget.

– I och med vårt nyligen ingångna avtal får vi nu en fin möjlighet att prova Marek Beneš och Ondřej Němeček i världens bästa innebandyliga. Killarna är laddade och ser verkligen fram emot att konkurrera om en plats i laget både nu och i framtiden. Vi är många i organisationen som kommer göra vårt bästa för att få killarna att trivas i Mölnlycke och Pixbo Wallenstam, säger Fredrik Edendahl, klubbdirektör och tillägger:

– Utöver dessa spelare ser jag också fram emot även att få titta på den lovande 17-åringen som kommer ansluta från Tatran Střešovice i början på nästa år för att provspela under två veckor och uppleva Pixbo Wallenstam på nära håll.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar