Foto: Urban Karlsson
IBK Dalen

Dalen avgjorde tidigt – Hattrick av Hedlund

Alexander Hedlund gjorde sitt första hattrick i SSL när Dalen vann med klara 8-2 över Jönköping.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:30
IBK Dalen
8 - 2(4-0, 3-0, 1-2)
Jönköpings IK

Det var inget snack i Umeå Energi Arena när Dalen tog emot Jönköping. 4-0 efter den första perioden och 7-0 till hemmalaget efter halva matchen.

– Vi fick dit matchen dit vi ville. Vi visste att Jönköping ville ha mycket boll och då lät vi de ha det så att vi kunde spelvända och vara effektiva där istället, säger Dalens Alexander Hedlund och utvecklar:

– Vi hade kanske inte jättemånga skott men när vi fick lägena så satt dem. Känslan var inte att det avgjort men det det var ganska lugnt. Vi sa till varandra att gå in och fortsätta spela vårt spel och inte stressa.

En spelare som satte lägena var just Hedlund som satte ett hattrick.

– Kul! Mitt första i SSL. Det var mål någon två mot etta men annars var det konstiga mål som inte brukar få till i vanliga fall. Maximal utdelning även för mig där.

Slutresultatet skrev till slut till 8-2 för Dalen vars förstafemma gick mållös.

– Det känns som att alla femmorna kan gör mål just nu vilket känns mycket lovande. På så sätt så blir vi inte beroende av en femma som det kanske varit ibland utan hela laget kan kliva fram och avgöra matcher.

För Alexander Hedlund så innebar målen att han nu gjort 7 mål och 4 assist i sin debutsäsong i SSL. 21-årige Hedlund som värvades från Gamla Stan i division 2.

– Ja, lite förvånad skulle jag säga att jag är. Jag hade nog inte väntat mig att göra hattrick och kommit in i det så bra så snabbt. Jag har fått spela mycket och spelat ett typ av spela som jag är ganska duktig i. Det dröjda väl några matcher innan jag kom igång med poängen men ni känns det riktigt bra. Jag skule säga att jag är inne i SSL-tempot nu, avslutar Hedlund.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar