Foto: Per Wiklund
Höllvikens IBF

”Vi visste att de hade något viktigt att förlora”

Fyra snabba frågor med Höllvikens tränare Vidar Jonsson-Wallin efter 8-6 segern över AIK.

Höllviken vann med 8-6 borta mot AIK och säkrade nytt kontrakt. Efter matchen ställde vi fyra frågor till Höllvikens tränare Vidar Jonsson-Wallin.

Hur skulle du summera matchen? 

— AIK vinner första perioden och gör det rättvist med 3-2. Men de två målen var jäkligt viktiga för oss då vi kände oss skakiga. Andra perioden tycker jag att vi äger matchen. Vi skapar mycket mer men AIK gör mål på sina chansen. Sedan gör vi 6-4 vilket är oerhört viktigt för oss. I tredje har vi marginalerna vi inte hade i första och andra som tar oss in i matchen på ett bra sätt. Totalt sätt tycker jag att vi vinner rättvist.

Hur gick tankarna in för tredje perioden? 

— Vi visste att de har något viktigt att förlora och det har inte vi. Vi är även starka i sista och AIK kommer bli passiva vilket de också blev. Då tar vi initiativet och våra mål gör att vi kommer in i det helt rätt och kan kan hålla undan.

Hur tacksamt var det att AIK drog tillbaka styrkorna? 

— Hade de fortsatt lika aggressivt så hade vi fått problem. Vi matchade vårt förstaformation extremt hårt idag. De skapade tryck och hade flera vina lägen. Andraformationen hade problem i anfallsspelet så när AIK gick tillbak tog vi varje chans med första att trycka på och vi fick fin utdelning på det, inte minst Putte (Pontus Karlson Martell)

Vad säger du om glödhete Pontus Karlson Martell som gör fem mål? 

— Han är ju fantastisk bra på det han är bra på. Idag är han outstanding. Han är ju en lite begränsad innebandyspelare som är ruggigt bra på vad han är bäst på. Vad har han gjort, 35 mål och 3 assist? Där är han jätteviktig för oss och då inte bara med målen. Genom att vi har honom så måste motståndarna krypa in i slottet vilket skapar större ytor till Danne (Daniel Persson) och JW (Johannes Wilhelmsson). Sedan har han en bra omgivning också vilket såklart påverkar.

Segern innebar alltså nytt SSL-kontrakt till Höllviken. Nu återstår två sista matcher innan Jonsson-Wallin lämnar uppdraget som tränare.

LÄS MER: 5 års resa snart slut för Jonsson-Wallin: ”Jag är oerhört stolt”

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar