Herr-VM 2016

Läktarcoach Brolin om Lettland

Ikväll startar VM för svenska herrlandslaget med match mot värdnationen Lettland. Ett land och lag som läktarcoach Jonathan Brolin har scoutat inför turneringen. - Det är ett tufft och rakt spelande lag, säger Jonathan Brolin.

Jonathan Brolin tränare för IBK Dalen i SSL innehar även rollen som läktarcoach med huvuduppgift att scouta de svenska motståndarna vilket du kan läsa mer om här. Brolin är förmodligen den som har bäst koll på länderna Sverige ska möta vilket han kommer dela med sig av här på ibnytt.se under VM. Vi börjar med lördagens motstånd Lettland.

Hur bra koll har du på Lettland? 
– Det är nog de jag har minst koll på men självklart har jag tittat och förberett. Det är några överraskningar från senast VM, bland annat några spelare som kom fram då som inte är med i laget längre.

Styrkor
– Det Lettland har med sig historiskt sätt är att det är ett rakt spelande lag med en del stora spelare. De spelar inte bara fysiskt utan även lite mer brutalt ibland vilket det lätt kan bli om man vill spela fysiskt men inte har fysiken. Det gör att de är ett tufft spelande lag och även en väldigt rakt spelande lag. De har försökt strukturer sig defensivt med olika spel. Offensivt är de väldigt enkla och raka där de flesta av deras mål görs på retur.

Svagheter 
– Det har spelat några olika varianter av försvarsspel och inte spelet med samma under en längre tid vilket kan vara en nackdel för de. De träffas ju mer sällan än oss i Sverige och då kan det vara svårt att spela ihop något ordentligt. Det är även många spelare som varit med länge i laget och det är tveksamt hur bra de är idag.

Spelare att hålla extra koll på
Andins Blinds – En gammal storspelare i det Lettiska laget som även har en egen målvaktsskola.
Atis Blinds – Den andra brodern Blinds som varit med länge och klassas som en storspelare i Lettland.
Artis Raitums – Spelat i finska ligan och tagit många kliv i sin utveckling där.
Morics Krumins – Högerback som spelat många år i finska ligan. En väldigt duktig back.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar