SSL-Herr

Det kommer ta längre tid för Pixbo att hitta spelet

Klassiska Pixbo ledda av Daniel Calebsson går in i årets SSL-säsong som förra årets serievinnare. Det kommer dock inte bli någon serieseger i år om man får tro Calebsson. – Jag tror det kommer ta längre tid för oss i serien i år då vi tappat några rutinerade spelare, säger Daniel Calebsson.

Hur har försäsongen varit?
– Den har varit bra. Vi har kört väldigt hårt med vår fystränare som är triatlet och gillar att träna. Det har varit annorlunda i år med längre pass i inledningen av sommaren, vissa pass upp till 2 timmar för att få upp kapaciteten i musklerna för den övriga träningen. Vi ska försöka hålla igång det bra under säsongen och inte bli sämre fysisk bara för att vi börjar spela innebandy. Det har varit lite innebandy under försäsongen. Vi gick in i hall i början av augusti men det känns lovande och vi är på väg i rätt håll, säger Daniel Calebsson.

 

Vad har du för förväntningar på säsongen?
– Jag tror det kommer ta längre tid för oss i serien och vi kommer bli lite sämre i serien mot tidigare år. Vi har tappat några rutinerade spelar som avgjort matcher åt oss men förhoppningsvis blir vi mycket bättre i slutspelet. I slutspelet behöver vi få fram mer vilja. Det ska inte vara några konstigheter att täcka ett skott med ansiktet.
Skogshuggarna från Granlo som Anton Eriksson kommer bidra med jättemycket fysiskt precis som Adam persson vilket kommer betyda mycket. De ska man dessutom hålla lite extra koll på och vi ska lära oss i laget att uppskatta den typen av spelare mer.

 

Ni spelar ju Champions Cup under hösten. Hur går det där?
– Vi har ganska bra koll på motståndarna och då framförallt Emil Julkunen i Grasshoppers. Det kommer bli spännande och där gäller att vara på tårna.
Finska mästarna Classic har vi sämre koll på men de är oerhört skickliga. Det lär nog bli Storvreta i en final och det blir tufft men absolut inte omöjligt för oss.

 

Har du någon favoritmatch under året?
– Jag tycker ju att premiären borta mot Mullsjö är en favorit. Det är en håla i skogen och jag kommer från hålan bredvid Habo så den matchen är speciel för mig för mig. Det är hatkärlek mellan oss och det är mycket patriotiska Mullsjöbor på läktaren.

5 snabba
Vem är mest vältränad?
Linus Andersson
Vem är bäst taktiskt?
Jag själv med min rutin.
Vem kommer få flest utvisningsminuter?
Martin Östholm
Vem tillför extra glädje i laget?
Linus Andersson är extremt bra och slänger ut sig sjuka grejer.
Vem blir lagets överraskning?
Linus Henriksson, får han vara skadefri kan han göra hur mycket mål som helst.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar