SSL-Herr

Falun har tränat hårdare än någonsin

Falun hade chansen att bli historiska förra året men missade den, i år vill man ta revansch och därför tränat hårdare än någonsin. - Vi misslyckades förra året, det ska inte hända igen och vi är revanschsugna säger stjärnan Rasmus Enström.

Hur har försäsongen varit?
– Den har varit tuff. Brottman gick ut med att vi skulle träna hårdare än tidigare och det kanske är det som krävs för att vara på toppen igen. Vi misslyckades förra året att bli historiska så vi får börja om på ny kula för att vinna guld igen.

Innebandymässigt är vi på rätt spår. Vi har jobbat in ett par nya gubbar i spelsystem och klubben vilket har gått bra. Ett bevis på det är att vi vann försäsongsturneringen i Växjö. Jag är inte helt nöjd med försäsongen men alla spelare börja hitta rätt tajming.

Vad kan vi förvänta oss av årets Falun?
– Finns bara guld såklart. Vi har vunnit förr och med det spelarmaterialet vi har så finns det inget annat än guld. Vi är vana att ha den pressen på oss och kommer vinna om vi träffar rätt.

Någon match du ser fram emot extra mycket?
– Alltid matcherna mot Storvreta oavsett om de är hemma eller borta. De blir speciella med den historiken vi har. Det har blivit så att vi tävlar om gulden de senaste 4 åren och det är roliga matchen att spela. Jag har många kompisar i det laget om man blivit vän med och det är kul att visa vilka som är bäst.

Vilka utmanar er till guldet?
– Farligaste utmanarna kommer bli, Dalen, Storvreta och Linköping. Men ja även Mullsjö och Pixbo är där och hugger. I år är det 5-6 lag som kan vinna guld om vi träffar rätt.

5 snabba
Vem är mest vältränad?
Ciya Hajo
Vem är bäst taktiskt?
Inte Hassan Hajo, han är värdelös på det. Jag säger Johannes Larsson.
Vem kommer få flest utvisningsminuter?
Tomas Holmgren.
Vem tillför extra glädje i laget?
Folk skrattar mycket åt mig när jag kör engelska, det kan bli en del grodor. Men Hassan Hajo slår på det. Han frågade våran Schweizare på engelska, ”Do you speak schweiz”
Vem blir lagets överraskning?
Simon Berg, vårt nyförvärv från division 1. Han kommer slå igenom med dunder och bra!

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar