SSL-Herr

Mullsjö mot SM-guld!

Med David Gillek tillbaka i landslagstruppen och ett utmanande Mullsjö kan publiken hoppas att i år blir året då det är dags att boka resan till Globen, i vilket fall om vi får tro David Gillek. – I år är året det blir SM-final. Vi borde gått längre förra året och det ska vi göra i år, säger David Gillek.

Hur har försäsongen varit?
– Den har varit bra tycker jag. Vi har tränat på bra med 5-6 pass i veckan och egenträning. Det har varit både kondition och styrketräning och sen har vi haft 1 innebandypass i veckan efter midsommar. Vi har även kört några alternativa träningspass såsom springskytte och kickboxning. Innebandymässigt är vi nöjda. Lite otur med skador och sjukdomar men vi ser det vi vill se av det nya och det fungerar hyfsat bra än så länge,  säger David Gillek.

 

Vad har du för förväntningar på säsongen?
– I år är året det bli SM-final. Vi borde gått längre förra säsongen och är vi bättre på vissa delar i spelat samt att vissa i laget tar ytterligare några steg så är vi där. Försvarsmässigt är vi starka men det är offensivt vi måste hitta bra spelvändningar och bättre tempo med boll.

 

Har du någon favoritmatch under året?
– Det ska bli spännande att åka till Uppsalas nya hall. Vi har ju hatat Fyrishovs golv så det ska bli kul att spela på riktigt golv.

Siktar du på att komma med i VM?
– Det känns roligt att vara tillbaka i Landslaget. Det visar att man har gjort det bra i Mullsjö och jag känner mig stark men det är skillnad på tempo internationellt. Jagg hoppas att jag snappar upp allt snabbt och kan prestera utan att göra bort mig direkt.
5 snabba
Vem är mest vältränad?
Löpning – Kim Ganevik.
Gym – Henrik Olofsson

Vem är mest taktiskt kunnig?
Jag själv, David Gillek
Vem kommer få flest utvisningsminuter?
Det blir Kim Ganevik. Jag ska ligga lågt där nu
Vem i laget tillför extra glädje?
Petter Van Keppel. Så fort han öppnar käften så skrattar alla
Vem blir lagets överraskning?
Jag hoppas Pelle Terenius och att Palmkvist tar ytterligare kliv och blir vår viktigaste spelare.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar