SSL-Herr

Pixbos effektivitet avgjorde mot Mullsjö

Mullsjö var det bättre laget under halva matchen, men det var Pixbo som gjorde målen. Ställningen var 0-5 efter två perioder efter att hemmalaget bland annat missat en straff och släppt in mål i det efterföljande numerära överläget. Mest berodde bortaledningens storlek på Jon Hedlund i Pixbomålet. - Det kändes bra, det var några viktiga räddningar i första och början av andra, säger matchvinnaren efter matchen.

Det skulle visa sig signifikativt för matchen när Mullsjös Pelle Tarenius får fint läge bara sekunder in i matchen för att en kontring senare se Max Wahlgren lite turligt ge Pixbo ledningen. Det var annars hemmalaget som började piggast och spelade över Pixbo med fina diagonaler genom ett passivt försvar. Bara Jon Hedlund stod i vägen. Flera gånger om. 0-2 kom även det på kontring. Då var det fyramålsskytten Linus Henriksson som presenterade sig för en måttligt road Nyhemshallen.

Resultatet speglade inte matchbilden, men Mullsjös olycka fortsatte även i andra perioden. Daniel Gidske blev dubbelt olycklig sedan han först missat en straff och sedan lite väl enkelt släppt Linus Andersson förbi sig i det efterföljande numerära överläget. Andersson sprätte distinkt upp bollen i nättaket och 0-3 var ett faktum.

– Jag visste att Gidske är duktig på att vicka fram och tillbaka på straffar så jag försökte hålla mig ganska lugn och inte gå bort mig, säger Hedlund om räddningen.

Då som först vaknade Pixbo och fick mer och mer bollinnehav. 0-4 och 0-5 kom av bara farten när Mullsjö slarvade betänkligt i defensiven.

Mullsjö gick inför den avslutande perioden ner på folk men det hjälpte inte mot ett brutalt effektivt kontringsspel från Pixbo. När David Gillek klev in i matchen med sitt 3-8 var matchen redan avgjord. Pixbo straffade hemmalaget rejält för sina misstag och Mullsjö hade inte mycket att sätta emot en storspelande målvakt. Det var kanske inte en särskilt välspelad match, men Hedlund är nöjd med tre poäng i premiären.

– I andra gör vi några taktiska justeringar som faller väl ut och då spelar vi riktigt bra. Sen tycker jag vi gör ett bra jobb i försvarsspelet, även om de har bra rull på oss i första så håller vi dem hyfsat utanför oss och borta från de farligaste ytorna.

Båda lagen spelar match redan på lördag då Pixbo tar emot Dalen medan Mullsjö åker till nya IFU Arena för match mot regerande mästarna Storvreta.

Joel Milesson

Smålänning i exil bosatt i Värmland med förkärlek för polsk dödsmetall, asiatisk mat och svenska fjäll. Tvärkulturell übernörd med för många intressen.

Twitter: @Joel_Milesson

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar