SSL-Herr

Matchrapport Storvreta-Mullsjö

Hemmapremiär för Storvreta i nya FIU Arena mot Mullsjö. Två lag som kom till dagens match med varsin förlust i bagaget från den första omgången.

Storvreta inledde matchen klart bäst med högt tempo och det dröjde enda till den 9:e minuten innan Mullsjö skapade sin första målchans. Efter den målchansen svängde matchen något och Mullsjös förstafemma med Tarenius, Palmqvist, Gillet, Hedlund och Olofsson skapade bra tryck på vilket lönade sig och Mullsjö kunde gå till första pausvila i ledning.

Period inleddes jämnare med ett Mullsjö som direkt skapade lägen. Årets första onödiga utvisning för David Gillek infann sig 4:58 i andra perioden efter en onödig eftersläng och Alexander Rudd sätter kvitteringen för för Storvreta i det efterföljande powerplayet. Trots bra tryck i hallen med en aktiv Storvretaklack som får med hela arenan är det Mullsjö som skapar de flesta lägena och går till pausvila efter period två i 2-4 ledning efter mål av Utterberg och Palmkvist. Noterbart är att Mullsjö inte är helt nöjda med domarparet Söderman och Boström.

Den tredje perioden inleddes med ett övertag för Mullsjö, mycket tack vare ett powerplay efter 2:07. En utökad ledning kom sedan efter knappa 9 minuter för Mullsjö. Efter det var resten av perioden Storvretas som med offensivt spel febrilt jagade reducering mot ett tight och lågt bortaförsvar. Dock utan framgång och Mullsjö åker hem med 3 starka poäng mot de regerande mästarna. Slutresultat 4-7, sista två mål för Mullsjö signerat David Gillek.