Foto: Gabriel Almlöl, 24malmo.se
Allsvenskan

Första poängen i Allsvenskan: “Vi är att räkna med”

Malmö FBC tog sina första poäng i Allsvenskan Södra. Detta genom att spela 6-6 mot topptippade Visby IBK.

Förra säsongen avancerade Malmö FBC från division 1 och spelar nu Allsvenskan. Efter förlusten i premiärmatchen kom lagets första poäng under lördagen. I en jämn och fartfylld match knep Malmölaget en poäng efter att förlorat i sudden death.

Poängen kom mot Visby IBK, en av favoriterna i serien i år. Även om laget ville ha en seger har de visat att de hör hemma i de högre divisionerna.

– Jag tycker att vi har visat att vi är ett lag att räkna med i den här serien. Vi har spelat jämnt med två på förhand tippade topplag.  säger anfallaren Edin Dagasan.

Hur långt kan detta Malmö FBC gå i Allsvenskan?
– Vi kom ju från division 1 så vi kan inte ställa alldeles för höga förväntningar på oss själva. Men vi har ändå visat att vi kan, och att vi har förmågan att hävda oss i den här serien riktigt bra, säger Edin Dagasan efter matchen.

I matchens slutskede var det just Dagasan som fick en av huvudrollerna. Med åtta minuter kvar orsakade han en straff som gav gästerna Visby ett jätteläge att avgöra matchen.

– Herregud, jag är långsam och inte hänger med i försvaret. Sen hände det. Han är jävligt het den spelaren som kom emot mig så jag var tvungen att stoppa honom på något sätt, säger Dagasan med ett leende.

Han kunde dock pusta ut. Målvakten Christofer Sjöstrand rädda läget och därmed en poäng till Malmölaget.

Martin Sköld

Skånsk smålänning med uppväxt i Staffanstorp. Brinner för all sorts utveckling, affär och/eller i kod. Digitalt är hygienfaktor!

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar