Foto: Idrottsfoto
FC Helsingborg

Vi var bättre från början

Oktoberfest i Nyhemshallen och de 803 åskådarna i publiken fick se en fartfylld match mellan Mullsjö och Helsingborg där hemmalaget Mullsjö tillslut vände och vann. - Vi är starkare med boll, säger Johan Nygårdh i Mullsjö.

Som förväntat mycket kamp och bra innebandy i Mullsjö under fredagskvällen där den första perioden blev ett ställningskrig mellan två bra lag. Ställningen 2-3 efter två perioder ut till tredje kom ett synligt fokuserat Mullsjö. Två utvisningar straffade sig dock och istället för Mullsjöledning var det Helsingborg som gick ifrån till en 5-2 ledning, 5 minuter in i sista perioden. Mullsjö ville annat och genom lagkapten David Gillek och 2 viktiga mål av Johan Nygårdh vändes matchen med total 5 raka mål för hemmalaget och slutresultatet skrevs till 7-5. Tvåmålsskytten Johan Nygårdh summerar:

– Vi var starka från start idag. Det är vi som gör matchen och för spelet. Sen att vi inte leder inför sista är surt men vi bestämmer oss i paus att det är vår vinst. Vi ska sätta full fart från början i den tredje perioden. Starten blir väl inte som vi tänkt med 2 insläppta i boxplay.

Vad är det som gör att ni vinner?

– Vi är starkare med boll, snabbare spelare och framförallt så är det vi som orkar i sista periodben och kan trumma på. Publiken har en del i det också. Idag kändes det som att det var en slutspelsmatch och de står och skriker och eldar på oss. Det är fantastiskt.

 

Slutresultat 7-5 och nu väntar IBF Falun för Mullsjö och FC Helsingborg möter i nästa match IBK Dalen!

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar