Allsvenskan

2-37. Göteborg försöker få ihop en trupp

IBF Göteborg har inlett säsongen i allsvenskan södra med storförluster som 1-16 mot Visby och 0-14 mot Crafstaden. Tränaren Andréas Pettersson har svaret. - Vi kom igång 1,5 vecka innan seriestart, säger Andréas.

2-37 i målskillnad efter de 3 första omgångarna i allsvenskan södra får många att höja ögonbrynen åt IBF Göteborg och undrat hur det egentligen är i laget som förra året precis klarade sig kvar i allsvenskan på bekostnad av FBC Lerum.

– Vi har tappat hela laget från förra året. Det har varit en väldigt strulig sommar för föreningen. Spelare försvann varje dag i stort sett och de hade svårt att få till både spelare och tränare. Jag själv blev klar som tränare väldigt sent och hade ingen möjlighet att direkt påverka det som skedde, säger Andréas.

En ung och orutinerad trupp för Allsvenskt spel. Genomsnittsåldern på de registrerade spelarna är 19,5 år.

– Vi har kunnat plocka ihop 4-5 spelare från breddtruppen, plockat in spelare från vårt juniorlag och sedan börjat söka spelare utifrån. För oss handlar det nu om att försöka få ihop en full trupp och börja bygga ett lag. Vi letar efter spelare som kan passa in, unga och hungriga.

IBF Göteborg som förra året kvalade sig kvar i allsvenskan, mycket tack vare användandet av dubbellicenser med flera föreningar.

– Det var aldrig aktuellt att dra sig ur i år, då hade vi fått börja om i division 6. Vi har många bra 01:or som är på väg upp och de vill vi inte tappa vilket vi hade gjort. Vi ska göra vårt bästa för att överleva denna säsongen och bygger egentligen för nästa säsong redan nu.

Det finns ändå vissa ljuspunkter i Göteborg. Senast var de hela 15 spelare i matchtruppen och förlorade ”bara” med 7-1 mot Alingsås.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar