SSL-Herr

Växjö vilade Kjellsson och Kosonen vilket straffade sig

Växjö IBK åkte till Umeå och match mot Team Thorengruppen utan Filip Kjellsson och målvakten Eeero Kosonen som vilade. Det straffades sig och nykomlingen Team Thorengruppen vann med 7-6.

Det var två lag med olika spelsätt spelsätt som möttes under söndagen i Umeå Energi Arena.  Team Thorengruppen som inför dagens match gjort 15 mål mot ett Växjö som gjort 34. Ett Växjö 2:a i tabellen åkte till Umeå med en trupp utan Filip Kjellsson och målvakten Eero Kosonen som vilades.

Den första perioden föll helt i Team Thorengruppens favör som effektivt hittade ytorna som Växjö höga försvarspel bjöd på. Växsjö som inte alls kändes med i matchen första 10-15 minutrarna, kanske beroende på ett ändrat matchupplägg pga framflyttat match. Thorengruppen som är starka hemma visade upp ett mer fantasifullt anfallsspel än senast mot Sirius och gör två till synes enkla mål. Växjö är helt klart med i matchen och skapar framåt. Ställning efter period 1 3-2.

Andra och tredje perioden fortsatte likt den första med stora ytor för båda lagen att agera på och det är Team Thorengruppen som gör det bäst. Växjö kommer visserligen ikapp både en och två gånger och vid ställningen 6-6 12 minuter in i den tredje perioden har Växjö ett bra momentum i sitt spel. Tillfälle ges också två gånger i powerplay därefter utan att Växjö lyckas ta ledningen. Istället är det Johan Bergstrand i Team Thorengruppen som tar tillfället och gör sitt andra mål för matcher vilket blir avgörande 7-6 och nykomlingen andra seger i SSL.

Hela 7 mål för Team Thorengruppen i dagens match, något som inte hört till vanligheterna i inledningen på årets SSL-säsong.