Foto: Idrottsfoto
SSL-Herr

Mål av Sankellx2 när Växjö vann

Efter förlusten senast mot Team Thorengruppen var Växjö revanchsugna vilket gårdagens motstånd Mullsjö fick känna på direkt i första perioden. Mullsjö kom dock tillbaka något och matchen slutade med en 7-4 seger för Växjö.

Bortamatch mot Mullsjö har Växjö inte allt för goda minnen av efter kvartsfinaluttåget förra säsongen. Kanske var det den tändvätskan plus förlusten senast mot Team Thorengruppen som gjorde att Växjö startade matchen på ett övertygande sätt och hade en 5-0 ledning efter den första perioden. I andra perioden kändes det som att matchen började om och spelet jämnades ut avsevärt. Båda lagen fick möjlighet i numerärt överläge och det dröjde  till 15:22 innan Mullsjös Kim Ganevik gjorde lagets första mål. Mullsjö kom inte närmare än 3 mål skillnad och Växjö studsade tillbaka på vinnarspåret och upp på andra plats i tabellen. Slutresultat 7-4 till Växjö. Båda bröderna Sankell, fostrade i Mullsjö gjorde dessutom mål i matchen.

Seger och tillbaka på vinnarspåret för Växjö
– 
Det känns extremt bra att vinna matchen. Jag hade en dåligt minne från förlusten i kvartsfinalen som låg i mina tankar innan matchen. Det skulle aldrig upprepas och hela laget var laddade och kunde sätta full fart från start, säger Jesper Sankell till ibnytt.se.

5-0 efter första perioden. Vad pratade ni om för att försvara den ledningen? 
– Att vi skulle fortsätta med det höga tempo och spela. Men andra perioden är inte bra från vår sida, och ja inte tredje heller. Jag är lite besviken på hur vi spelar sista 2 perioderna. Det blev bra som det blev och 3 poäng. Vi är tillbaka på vinnarspåret och är starka. Att vinna borta mot Mullsjö är ingen enkel match.

För din del, är det speciellt att möta Mullsjö?
– Det var det i början första matcherna mot Mullsjö. Men nu har jag spelat i Växjö så länge så det är inte det längre. Men det blir en extra krydda att komma till Nyhemshallen och spela så är det ju. Det är nog mer speciellt för brorsan (Josef Sankell). Kul att han fick göra det, man såg att det betydde mycket för honom, avslutar Sankell.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar