AIK IBF

Olsson matchvinnare mot gamla klubben

Joakim Olsson värvades till AIK från Storvreta inför säsongen och under onsdagskvällen ställdes han mot de gamla lagkamraterna igen. Samme Olsson satte också det avgörande 4-3 målet för AIK med ett kanonskott i krysset.

Storvreta fyllda av självförtroende efter både Champions Cup guld och storseger på hemmaplan mot Pixbo i förra omgången välkomnade under onsdagskvällen AIK till IFU Arena inför 840 åskådare. Det var en jämn match publiken bjöds på där AIK visade upp en disciplin i sitt försvarsspel som tidigare under säsongen stundtals saknats. 15:03 in i den tredje perioden kom avgörande då Joakim Olsson snyggt, hårt och välplacerat sköt AIKs fjärde mål i matchen vilket var matchvinnande målet och 3 poäng till AIK. Olsson som värvades till AIK från just Storvreta valde att inte fira målet. Slutresultatet skrev sedan till AIK seger 5-3 efter sista målet i öppen kasse.

– ”Jocke” är i AIK för att avgöra matcher och det var ett klassmål vi fick se, säger tränare Magnus Jäderlund om Olssons mål till aik.se

I Storvreta var man inte lika nöjda

– Så här låg lägstanivå ska vi inte få ha. Vi var ju brutalt bra mot Pixbo och sen det här … spelar vi så här kommer vi inte vinna en match till på hela säsongen.–Det fanns ingen energi eller inställning. Och jag var sämst på planen. jag kan inte klaga på någon annan, det är ju jag som ska visa vägen, säger Alexander Rudd till UNT.

Se highlights från rinkside här!

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar