Pixbo Wallenstam IBK

Pixbo 2:a i tabellen

Toppmöte i Göteborg mellan Pixbo Wallenstam och Växjö där båda lagen hade 15 inspelade poäng inför matchen. Ytterligare 3 poäng till Pixbo efter slutsignalen där Daniel Calebssons mål 5-1 blev matchavgörande.

Toppmöte mellan Pixbo Wallenstam och Växjö IBK där Växjö saknade heta Jesper Sankell pga skada. En match som inleddes i högt tempo och det var hemmalaget som tidigt tog ledningen med både 1-0 och 2-0 redan efter drygt 3 spelade minuter. En usel start för Växjö som inte alls spelade bra i den första perioden.

– Vi borde haft en större ledning, vi spelade bra men var ineffektiva. Exempelvis kunde jag ha satt någon, säger Alessandro Agus till Pixbos hemsida.

Hemmastarka Pixbo fortsatta den andra perioden på inslagen väg och det var rutinerade Daniel Calebsson som i senaste matchen mot AIK levererade avgörande assist som tog rollen som målskytt och utökad ledning till 5-1 efter drygt 3 spelade minuter i den andra perioden. Samma periodstart som i den första alltså med två snabba mål vilket visade sig avgörande. Växjö närmade sig, först genom Markus Jonsson och sedan två mål av Filip Kjelsson och ställning 5-4 efter två spelade perioder.

– Jag tycker snarare att Växjö jobbar upp sig än att det är vi som går ner oss, då blir matchen jämn, säger Alessandro.

Tredje perioden blev spänd med ett kvitteringsjagande Växjö och ett vilt försvarande Pixbo. En period som blev ett ställningskrig och trots läge för Växjö i powerplay med 4 minuter kvar av matchen så blev den tredje perioden mållös och Pixbo tog tre poäng och en 2:a plats i tabellen, bara 3 poäng bakom Falun efter 8 spelade omgångar.