Höllvikens IBF

Livsviktiga 3 poäng för Höllviken

En fotskadad Pontus Karlson skulle vilas till onsdagens match mot Mullsjö. I den tredje perioden valde tränare Vidar Jonsson att chansa och fick maximal utdelning då Karlson blev skillnaden mot AIK och Höllviken tog 3 viktiga poäng.

Både Höllviken och AIK saknade viktiga spelare inför lördagens match som skulle utveckla sig till en match med två lag som gjorde allt för att inte ge motståndarna några farliga ytor. Med två täta defensiva uppställningar skapades inte många farliga chanser och ställningen var 1-2 efter två spelade perioder.

I den sista perioden gjorde Höllviken en förändring och bytte in målskytten Pontus Karlson som enligt plan skulle vilas till onsdagens match mot Mullsjö. Med Pontus på planen fick Höllviken in en spelare som gör mål på sina chanser och genom ett hattrick förändrades ställningen till ledning för hemmalaget med 4-2. AIK reducerade sedan och började jakten för kvittering vilket skapade ytor för Höllviken som kunde lyfta in två mål i matchens slutskede varav det sista i öppen kasse.

Vidar Jonssons beslut att byta in Pontus Karlson blev avgörande.

Hur resonerade ni när ni bytte in Pontus?
– Ja han skulle ju vila hela matchen egentligen eftersom han är i slutskedet av rehabiliteringen av sin skada. Men i en sådan här match så behöver vi någon som sätter lägena eftersom det blir så tillknäppt. Han visar hur otroligt viktigt han är för oss, säger tränare Vidar Jonsson.

Varför är han så viktigt?
– Han visar hur stor betydelse han har för oss. En så notorisk målskytt går in med en annan trygghet och känsla när chanser kommer. Han har få övermän i slottet och har skallen att både hitta ytorna och göra målen.

Vad är din analys av matchen sin helhet?
– Det är jätteviktiga, ja livsviktiga poäng för oss att vinna hemma mot AIK. Det är två lag som inte vill ge varandra ytor i de farliga område och därför blir det lite avvaktade spel.

9 poäng på inledande 9 omgångarna. Är du nöjd med er säsongsinledning?
– Det handlar om att ta poäng och där hade vi kunnat ta fler. Samtidigt så har vi inte varit utspelade i någon match likt vi var för två år sedan när vi var uppe. Vi är verkligen med i matcherna och det tyder på en styrka och självförtroende i ett lag. Sen handlar det ju om att ta poäng och där är dagens tre poäng oerhört viktiga. Vi är starka i vår hemmaborg och det visar vi även idag, avslutar Vidar till ibnytt.se

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar