Allsvenskan

Nytt publikrekord i allsvenskan

Nykomlingen Lillån från Örebro tog igår emot Örebro Innebandy vilket lockade rekordpublik. - Stämningen var fantastiskt, det var helt magiskt, säger Lillåns ordförande

Nytt publikrekord i allsvenskan lyder 1610 personer efter onsdagens match mellan Lillån IBK och Örebro Innebandy. Lillån skriver därmed in sig i historieböckerna vilket ordförande Jens Karlsson är mycket glad över.

– Som ordförande är jag mycket glad för det. Vi har kämpat hårt för att få folk till matchen och det lyckades. Mycket i sociala medier, en insamling till Cancerfonden och sedan så drar ju även anhängarna till Örebro en del.

Örebro som innebandystad har börjat leva upp igen mot var den var för några år sedan. Igår vann skrällde Lillån med seger 11-8.

– Det har ju blivit ett klassiskt möte i Örebro när två klubbar i staden möts. Då kommer alla gamla profiler och kollar. Dessutom är vi två stora föreningar med många medlemmar och en sån här match dyker de flesta upp. Det finns även en rivaliteter mellan klubbarna en det är på planen, vid sidan om har vi broar oss emellan på olika sätt.

1610 är högt över Lillåns vanliga åskådarantal och nu hoppas föreningen att publiken stannar kvar.

– Det kommer bli svårare mot lag som inte är från stan. Men detta sporrar oss verkligen till att jobba för ett högre publiksnitt. Det var ju en väldigt bra match och jag tror vi överraskade många i hur bra vi är. Känslan är väldigt bra idag!

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar