SSL-Herr

Jag borde blåst

Under matchen Storvreta-Helsingborg tilldömdes Storvreta en straff. En straff där det såg ut som att Henrik Stenberg drog bollen bakåt vilket domarna i matchen missade. - Det är bara att erkänna sina misstag och lära av dem. Straffen går bakåt och jag borde ha blåst bort den.

Domarparet i matchen Storvreta-Helsingborg var Thomas Andersson och Rickard Wissman. 8:47 in i den andra perioden fick Storvreta chansen till reducering på straff och Henrik Stenberg satte säkert straffen. En straff där Helsingborgspelarna protesterade mot att bollen gått bakåt vilket också bilder från SSLplay visar.

– Det är bara att erkänna sina misstag och lära av de. Straffen går bakåt och jag borde verkligen blåst bort den, säger Richard Wissman till ibnytt.se.

När insåg du att du borde blåst? 
– Jag fick en magkänsla direkt efter att allting inte blivit riktigt rätt. Sen pratade jag med kollegor och kollar upp det och får bekräftat att jag borde ha blåst.

Vad gjorde ni när ni insett er misstag? 
– Vi pratar alltid med lagkapten och tränare inför perioden så för mig var det självklart att inför den 3:e perioden ta ett snack med Mika Kohonen och Helsingborgs ledarstab och erkänna, be om ursäkt och tillsammans lägga allt fokus på den kommande perioden.

Hur mottogs det av Helsingborg? 
– De köpte att alla kan göra fel och förstod att vi missat det. Sen är det för oss som domare att tänka på vad vi kan göra bättre till nästa match.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar