Foto: Per Wiklund
Höllvikens IBF

”Ser ut som han spelat i SSL i 5 år”

SSL-herr igång igen efter landslagsuppehållet med matchen Höllviken-Växjö. En match där Växjö växlade upp i den andra perioden och avgjorde matchen. - Vi var laddade redan i bussen. Vilat i 10 dagar och tittat på landslaget så suget för att spela fanns verkligen där, säger Christopher Holmér.

Det blev en klar seger för Växjö borta mot Höllviken med 8-2. Första perioden var jämn utan att något lag tog kommandot i matchen. Avgörande kom dock redan i den andra perioden när Växjö växlade upp tempot och fick utdelning. Den tredje perioden blev resa en mot slutsignalen där Växjö kontrollerade sin 8-2 ledning utan direkt hot från Höllviken. Tre nya poäng för Växjö som fortsätter gå starkt i serien även efter uppehållet.

– Vi var laddade redan i bussen. Vilat i 10 dagar och tittat på landslaget så suget för att spela fanns verkligen där. Vi skulle bara ner och ta tre poäng. Andra perioden är riktigt bra där vi går ifrån och tredje är kontrollerat. Det var skönt för oss att kunna kontrollera en sistaperiod och stänga matchen. Vi har ju haft lite problem med det. Kändes inte som att Höllviken riktigt försökte. Det brukar ju hända lite med Vidar och trodde nästan han skulle ta ut målvakten där i andra perioden. Det är en riktigt bra laginsats idag, säger Christopher Holmér till ibnytt.se

Ni fortsätter att mala på och ta nya segrar. Varför är ni så bra? 

– Vi har ju haft en liten dipp även om vi spelmässigt gjorde det bra. Spelet sitter och prestationen är viktig, då kommer resultaten. Det är kul att de yngre spelarna såsom Erik Oscarsson, Ahlroth (Karl Johan) och Victor Hansson har tagit kliv. Victor Hansson ser ju ut som han spelat i SSL i fem år. Vi har en bred trupp och kan rulla på tre femmor. Det är en styrka.

Ert försvarsspel sitter ju bra även i denna matchen. Är det något ni slipar mycket på?

– Det var det första vi började med efter sommarträningen och vi slipar mycket på det. Nu lite andra delar och detaljer i det. Idag ger det utdelning framåt också då vi får göra lite kontringsmål.

André Andersson var med på bänken idag.

– Han vill ju få så mycket träning som möjligt men är nog inte spelklar förrän efter jul tror jag. Men han är viktig att ha med då han blir som en extra tränare. Han har god spelförståelse och är med och ritar uppspel och är viktigt på bänken. Det blir gutt när han kommer tillbaka och spelar. Då blir det fart.

Seger alltså för Växjö och på söndag väntar Sirius. Se alla målen från dagens match här.  

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar