Foto: Arkivfoto/Per Wiklund
Mullsjö AIS

Mullsjöspelare med dubbellicens

Mullsjöspelaren Pelle Tarenius som värvades till Mullsjö inför säsongen från division 2 och Nässjö IBF kommer spela med dubbellicens i Hovslätts IK. - Det är för att få igång honom, säger Mullsjös tränare Andreas Elf.

Pelle Tarenius har en något annorlunda väg till SSL än de flesta innebandyspelare. Hockey var länge Pelles förstasport innan han i slutet på säsongen 2014/15 anslöt till Nässjö IBF där han också spelade hela säsongen 2015/16 och gjorde 55 mål på 22 matchen. Inför den här säsongen värvades Pelle till Mullsjö och SSL från division 2 och de senaste matcherna har det blivit mindre med speltid.

– Det är en utmaning för klubbarna att i längre perioder kunna hålla igång spelarna som inte spelar så mycket. Vi har haft väldigt många matcher och killarna är slitna på träningarna vilket gör att det inte blir lika bra kvalitet och utveckling för de som inte spelar så mycket. Risken är att spelarna som inte spelar så mycket hamnar i kläm, säger Elf till ibnytt.se

En lösning på det beskriva problemet är att Pelle Tarenius nu går på dubbellicens till Hovslätts IK.

– Pelle är fortfarande primärt med oss men om det inte krockar så kan han spela med Hovslätt. Det är i dialog med Hovslätt och Pelle som vi kommit fram till det här för att kunna få högre kvalitet.

Eventuellt blir det debut i Hovslätt redan ikväll då han är inskriven i truppen i derbyt mot Östra.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar